Kabel hoogspanningsmast valt op lesauto tijdens rijles

Een losgeraakte kabel van een hoogspanningsmast heeft dinsdag een lesauto beschadigd. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden van Tennet aan de mast, op het Zernikeplein in de stad Groningen. Rijschoolhouder Jan Bosman uit Oldehove zat op dat moment in de auto, precies op de plek waar de kabel de ruit insloeg. “Dit maak je maar één keer in je leven mee.”

Bosman vertelt dat hij vanochtend net een nieuwe leerling had opgehaald. Op de plaats van de werkzaamheden van Tennet stonden verkeersregelaars. Samen met zijn leerling reed hij zachtjes voorbij, toen ze een harde klap hoorden. Bosman dacht eerst dat het om een klapband ging, totdat hij zag hoe het raam aan diggelen lag. “De kabel kwam over het dak tot aan de ruit”, vertelt Bosman.

Overal glas

De rijschoolhouder hield er naar eigen zeggen weinig aan over, behalve een ‘bloedlipje’ en veel glas in zijn auto en kleren. “Ik geef al dertig jaar rijles, dus ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Maar mijn leerling had wel flink de bibbers”, zegt hij. “Gelukkig werkte haar vader daar in de buurt, die kon haar opvangen. Ik bel haar straks nog even om te vragen hoe het nu gaat.”

Samen met Tennet is het schadeformulier ingevuld. Al snel daarna werd de auto voorzien van een noodruit en kon Bosman dinsdag de lessen hervatten. Hij heeft inmiddels diverse regionale media te woord gestaan. “Ik heb al heel wat reclame voor mijn rijschool gemaakt”, lacht hij. “Maar ja, dit maak je maar één keer in je leven mee.”

Lees ook: Jongen (16) pakt moeders auto en ramt lesauto

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabel hoogspanningsmast valt op lesauto tijdens rijles | RijschoolPro

Kabel hoogspanningsmast valt op lesauto tijdens rijles

Een losgeraakte kabel van een hoogspanningsmast heeft dinsdag een lesauto beschadigd. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden van Tennet aan de mast, op het Zernikeplein in de stad Groningen. Rijschoolhouder Jan Bosman uit Oldehove zat op dat moment in de auto, precies op de plek waar de kabel de ruit insloeg. “Dit maak je maar één keer in je leven mee.”

Bosman vertelt dat hij vanochtend net een nieuwe leerling had opgehaald. Op de plaats van de werkzaamheden van Tennet stonden verkeersregelaars. Samen met zijn leerling reed hij zachtjes voorbij, toen ze een harde klap hoorden. Bosman dacht eerst dat het om een klapband ging, totdat hij zag hoe het raam aan diggelen lag. “De kabel kwam over het dak tot aan de ruit”, vertelt Bosman.

Overal glas

De rijschoolhouder hield er naar eigen zeggen weinig aan over, behalve een ‘bloedlipje’ en veel glas in zijn auto en kleren. “Ik geef al dertig jaar rijles, dus ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Maar mijn leerling had wel flink de bibbers”, zegt hij. “Gelukkig werkte haar vader daar in de buurt, die kon haar opvangen. Ik bel haar straks nog even om te vragen hoe het nu gaat.”

Samen met Tennet is het schadeformulier ingevuld. Al snel daarna werd de auto voorzien van een noodruit en kon Bosman dinsdag de lessen hervatten. Hij heeft inmiddels diverse regionale media te woord gestaan. “Ik heb al heel wat reclame voor mijn rijschool gemaakt”, lacht hij. “Maar ja, dit maak je maar één keer in je leven mee.”

Lees ook: Jongen (16) pakt moeders auto en ramt lesauto

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.