Hyundai fingerprint-technology

Nieuwe Hyundai kan worden geopend en gestart met vingerafdruk

Hyundai heeft een primeur met de vingerafdrukscanner voor de auto. Hiermee kunnen automobilisten de deuren openen en de motor starten. Deze techniek wordt als eerste geintegreerd in de Hyundai Santa Fe die in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komt.

Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Persoonlijke instellingen

Met deze technologie kunnen ook persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden. Hyundai wil de techniek in de toekomst verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld.

Volgens de autofabrikant is Hyundai de vingerafdrukscanner betrouwbaarheid en veilig dankzij ‘capacitieve herkenning’, waarmee verschillende delen van de vingertop worden herkend: “De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan geüpdatet door het ‘Dynamic Update’-systeem om het herkenningspercentage te vergroten.”

Lees ook: Elektrische auto’s moeten geluid maken voor blinden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe Hyundai kan worden geopend en gestart met vingerafdruk | RijschoolPro
Hyundai fingerprint-technology

Nieuwe Hyundai kan worden geopend en gestart met vingerafdruk

Hyundai heeft een primeur met de vingerafdrukscanner voor de auto. Hiermee kunnen automobilisten de deuren openen en de motor starten. Deze techniek wordt als eerste geintegreerd in de Hyundai Santa Fe die in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komt.

Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Persoonlijke instellingen

Met deze technologie kunnen ook persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden. Hyundai wil de techniek in de toekomst verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld.

Volgens de autofabrikant is Hyundai de vingerafdrukscanner betrouwbaarheid en veilig dankzij ‘capacitieve herkenning’, waarmee verschillende delen van de vingertop worden herkend: “De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan geüpdatet door het ‘Dynamic Update’-systeem om het herkenningspercentage te vergroten.”

Lees ook: Elektrische auto’s moeten geluid maken voor blinden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.