Video van rijschoolhouder Ralf Profijt

Rijschoolhouder filmt levensgevaarlijke inhaalactie

Een video van rijschoolhouder uit Westerhaar is afgelopen weekend volop gedeeld op sociale media. Op het filmpje is een inhaalactie te zien van een automobilist. De bestuurder weet de tegemoetkomende vrachtauto maar net te ontwijken.

Instructeur Ralf Profijt reed samen met zijn leerling tussen Almelo en de Witte Paal, toen ze de gevaarlijke actie al aan zagen komen. De automobilist voor hen trok zich niets aan van de doorgetrokken strepen op de weg. “Zo krijg je dus ongelukken”, concludeert Profijt in het filmpje (onderaan artikel).

De rijschoolhouder heeft de inhaalactie bewust gefilmd, vertelt hij tegen de regionale krant Tubantia: „Enerzijds om aan mijn leerlingen te kunnen laten zien wat er zoal op de weg gebeurt, anderzijds om het op mijn Facebookpagina te zetten en het thema verkeersveiligheid op de N36 warm te houden.”

Dat Profijt de bestuurder een ‘mongool’ noemt in het filmpje, gebeurde in the heat of the moment. “Dat was niet de netste en juiste benaming. Het gaat mij erom dat dit soort inhaalacties onder de aandacht komen. Want het had veel erger kunnen aflopen.”

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.