vlnr: Arjen Alphenaar (Rijschool Alphenaar), Jan Rienk de Jonge (Autorijschool JR), Boudewijn Pijnappel (Autorijschool Pijnappel) en René Ungerer (Centrum voor Certificatie)

Eerste exemplaren Rijleskeurmerk uitgereikt

De eerste drie certificaten zijn uitgereikt aan de rijscholen die voldoen aan de eisen van het Rijleskeurmerk. Deze rijscholen namen deel aan de pilot en zijn door onafhankelijke auditors bezocht en gekeurd. Autorijschool Pijnappel uit Oisterwijk, Rijschool Alphenaar uit Haarlem en Autorijschool JR uit Veendam kregen de primeur.

Het Rijleskeurmerk is sinds begin dit jaar aan te vragen door rijscholen. Rijscholen met het Rijleskeurmerk worden jaarlijks gecontroleerd op diverse onderdelen zoals lesmethode, slagingspercentage en bedrijfsvoering. Als de rijschool aan alle eisen voldoet wordt deze vermeld in het kwaliteitsregister van het Rijleskeurmerk.

“Door in dit register te kijken is het voor de consument direct duidelijk welke rijscholen aan de gestelde eisen voldoen en betrouwbare informatie verstrekken. Zo kan men er zeker van zijn dat de rijschool op een goede manier rijles geeft en de leerlingen goed voorbereid zijn op het rijexamen”, aldus het Centrum voor Certificatie (CvC), de instantie die het Keurmerk beheert.

Werkwijze aanpassen

Sommige rijschoolhouders hebben volgens het CvC hun werkwijze iets moeten aanpassen om het keurmerk te kunnen verkrijgen, zoals het werken met een lesovereen­komst met de leerling. “Dit ervaren zij als een verbetering zowel voor de leerling, als voor de rijschool. Het moeten overleggen van een VOG (een van de eisen, red.) vinden zij niet alleen een belangrijke, maar ook een logische verplichting; in steeds meer beroepen is dit een vereiste. De kosten voor deelname aan het keurmerk vinden zij – afgezet tegen alle bedrijfskosten – verwaar­loosbaar en zeker opwegen tegen het nut ervan.”

Bekijk ook de poll van RijschoolPro: ga jij je aanmelden voor het Rijleskeurmerk?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.