Peter van Neck benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter van Neck, voorzitter van branchevereniging Vereniging Rijschool Belang (VRB), is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding ontving hij vrijdagochtend in het stadhuis van Rotterdam uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De benoeming heeft hij gekregen omdat hij opvallende prestaties heeft geleverd in zijn hoedanigheid als medeoprichter, bestuurslid en voorzitter van de VRB en nog meerdere maatschappelijke verdiensten voor de rijschoolbranche in zijn eigen kring Spijkenisse.

VRB

Peter van Neck is een van de oprichters van de VRB en maakt nog steeds deel uit van het bestuur. De VRB is in 2008 ontstaan en op 24 april 2009 officieel als vereniging gevestigd om de gemeenschappelijke belangen van zelfstandige rijschoolhouders te behartigen. Onder zijn leiding is de VRB in die tien jaar uitgegroeid tot de branchevereniging met het grootste aantal leden in de rijschoolwereld.

Een van zijn belangrijkste bijdragen is het realiseren en samenstellen van het zogeheten ‘Startdocument Professionalisering Rijschoolbranche‘, dat ontstaan is in samenwerking met brancheorganiaties FAM en BOVAG, en onder zijn leiding op 31 augustus 2016 aan de leden van de Tweede Kamer kon worden aangeboden. In januari 2018 nam rijschoolhouder Eric Bakker de voorzittersrol over van Peter van Neck. Van Neck werd vervolgens vice-voorzitter. Na een jaar topte Bakker bij de VRB en is Van Neck tijdelijk terug op zijn oude stek als voorzitter.

‘Drijvende kracht op de achtergrond’

De voordracht werd mede ondersteund door de FAM, het CBR, de gemeente Nissewaard en collega’s uit de oproepplaats Spijkenisse.

In zijn eigen regio kwam Peter van Neck in beeld toen de oproepplaats Spijkenisse dreigde te sluiten. Zijn collega’s van de oproepplaats Spijkenisse schrijven onder meer: “Peter van Neck is zeer betrouwbaar, komt altijd zijn gemaakte afspraken na, neemt niemand de maat, heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid, is recht door zee en bescheiden. Hij is echt de stille kracht op de achtergrond, maar ondertussen zet hij voor zichzelf rustig zijn plan uit. Het was een lastige periode; de collega’s in het Spijkenisser examengebied waren erg gelukkig dat de
kar werd getrokken door een klein groepje, waar Peter altijd de drijvende kracht bleef.”

‘Vanuit het grotere belang’

Ook het CBR spreekt in haar ondersteuningsbrief haar waardering uit voor Peter van Neck. De organisatie schrijft onder meer dat hij als voorzitter van de VRB een constructieve partner is voor het CBR. Kenmerken van Peter zijn volgens het CBR dat hij zich in de overleggen toont als een betrokken, deskundig, standvastig en kritisch positieve persoonlijkheid. En dat hij daarbij niet bang is om ten behoeve van de goede zaak de discussie aan te gaan. Altijd respectvol luisterend en vaak met argumenten overtuigend. En dat Peters relatie met andere brancheverenigingen altijd opbouwend is, vanuit het grotere belang: een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid van Nederland.

‘Gezondere branche’

Ruud Rutten schrijft: “Als voorzitter van de FAM werk ik al jaren samen met decorandus aan een betere en gezondere branche. Met name de verkeersveiligheid en de kwaliteit van opleiding van jonge automobilisten staan bij hem hoog in het vaandel. Niks is hem wat dat betreft teveel.

Ondanks zijn drukke dagelijkse werkzaamheden is Peter van Neck altijd beschikbaar voor de branche en zal hij à la minute tijd vrij maken en door het hele land rijden om zich in te zetten voor zijn leden van de VRB en de verkeersveiligheid. Ook heeft hij zich constant ingezet om alle organisaties op één lijn te krijgen voor wat betreft verbetering van de branche. Uiteindelijk heeft dit ertoe bijgedragen dat VRB-BOVAG-FAM, ministerie, CBR, IBKI en andere ketenpartners nu gezamenlijk aan de slag zijn gegaan.”

Lees ook: ‘Niet meteen een oordeel vellen, is een verrijking’

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peter van Neck benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau | RijschoolPro

Peter van Neck benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter van Neck, voorzitter van branchevereniging Vereniging Rijschool Belang (VRB), is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding ontving hij vrijdagochtend in het stadhuis van Rotterdam uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De benoeming heeft hij gekregen omdat hij opvallende prestaties heeft geleverd in zijn hoedanigheid als medeoprichter, bestuurslid en voorzitter van de VRB en nog meerdere maatschappelijke verdiensten voor de rijschoolbranche in zijn eigen kring Spijkenisse.

VRB

Peter van Neck is een van de oprichters van de VRB en maakt nog steeds deel uit van het bestuur. De VRB is in 2008 ontstaan en op 24 april 2009 officieel als vereniging gevestigd om de gemeenschappelijke belangen van zelfstandige rijschoolhouders te behartigen. Onder zijn leiding is de VRB in die tien jaar uitgegroeid tot de branchevereniging met het grootste aantal leden in de rijschoolwereld.

Een van zijn belangrijkste bijdragen is het realiseren en samenstellen van het zogeheten ‘Startdocument Professionalisering Rijschoolbranche‘, dat ontstaan is in samenwerking met brancheorganiaties FAM en BOVAG, en onder zijn leiding op 31 augustus 2016 aan de leden van de Tweede Kamer kon worden aangeboden. In januari 2018 nam rijschoolhouder Eric Bakker de voorzittersrol over van Peter van Neck. Van Neck werd vervolgens vice-voorzitter. Na een jaar topte Bakker bij de VRB en is Van Neck tijdelijk terug op zijn oude stek als voorzitter.

‘Drijvende kracht op de achtergrond’

De voordracht werd mede ondersteund door de FAM, het CBR, de gemeente Nissewaard en collega’s uit de oproepplaats Spijkenisse.

In zijn eigen regio kwam Peter van Neck in beeld toen de oproepplaats Spijkenisse dreigde te sluiten. Zijn collega’s van de oproepplaats Spijkenisse schrijven onder meer: “Peter van Neck is zeer betrouwbaar, komt altijd zijn gemaakte afspraken na, neemt niemand de maat, heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid, is recht door zee en bescheiden. Hij is echt de stille kracht op de achtergrond, maar ondertussen zet hij voor zichzelf rustig zijn plan uit. Het was een lastige periode; de collega’s in het Spijkenisser examengebied waren erg gelukkig dat de
kar werd getrokken door een klein groepje, waar Peter altijd de drijvende kracht bleef.”

‘Vanuit het grotere belang’

Ook het CBR spreekt in haar ondersteuningsbrief haar waardering uit voor Peter van Neck. De organisatie schrijft onder meer dat hij als voorzitter van de VRB een constructieve partner is voor het CBR. Kenmerken van Peter zijn volgens het CBR dat hij zich in de overleggen toont als een betrokken, deskundig, standvastig en kritisch positieve persoonlijkheid. En dat hij daarbij niet bang is om ten behoeve van de goede zaak de discussie aan te gaan. Altijd respectvol luisterend en vaak met argumenten overtuigend. En dat Peters relatie met andere brancheverenigingen altijd opbouwend is, vanuit het grotere belang: een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid van Nederland.

‘Gezondere branche’

Ruud Rutten schrijft: “Als voorzitter van de FAM werk ik al jaren samen met decorandus aan een betere en gezondere branche. Met name de verkeersveiligheid en de kwaliteit van opleiding van jonge automobilisten staan bij hem hoog in het vaandel. Niks is hem wat dat betreft teveel.

Ondanks zijn drukke dagelijkse werkzaamheden is Peter van Neck altijd beschikbaar voor de branche en zal hij à la minute tijd vrij maken en door het hele land rijden om zich in te zetten voor zijn leden van de VRB en de verkeersveiligheid. Ook heeft hij zich constant ingezet om alle organisaties op één lijn te krijgen voor wat betreft verbetering van de branche. Uiteindelijk heeft dit ertoe bijgedragen dat VRB-BOVAG-FAM, ministerie, CBR, IBKI en andere ketenpartners nu gezamenlijk aan de slag zijn gegaan.”

Lees ook: ‘Niet meteen een oordeel vellen, is een verrijking’

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.