Opel Corsa, camouflage

Opel geeft voorproefje van nieuwe Corsa

Opel heeft in een nieuwe video een voorproefje gegeven van de zesde generatie van de Corsa. Volgens Opel is de nieuwe Corsa 10 procent lichter dan zijn voorganger, waardoor de auto plezieriger rijdt en minder brandstof gebruikt. De verkoop start deze zomer.

De nieuwe Corsa moet ‘dynamischer en sportiever’ worden dan zijn voorganger, ‘zonder in te leveren op comfort’. Behalve reguliere benzine- en dieselversies wordt de Corsa ook leverbaar met volledig elektrische aandrijving

Verlichting

De nieuwe Corsa is leverbaar met de ‘adaptieve IntelliLux LED-technologie’. Die maakt het mogelijk om voortdurend met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Deze verlichting maakte zijn debuut in de huidige Opel Astra.

De tekst gaat verder onder de foto.

Opel Corsa Camouflage

De nieuwe Corsa moest zich echter ook in de praktijk bewijzen. Dat gebeurde in Lapland, waar een serie testen werd uitgevoerd tijdens stevige kou, op bevroren meren en met sneeuw bedekte wegen. Daar is onderstaande video van gemaakt.

Ook zijn er hogesnelheidstesten uitgevoerd op de Autobahn. “We hebben veel aandacht besteed aan de stabiliteit”, belooft Thomas Wanker, ingenieur bij Opel. “Elke Opel moet bijvoorbeeld op hoge snelheid gecontroleerd een hobbel op de Autobahn kunnen nemen en de auto moet nooit soft aanvoelen. De nieuwe Corsa maakt indruk met zijn stabiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.