Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Gedupeerden Verkeersschool Aalbregt willen keurmerk; politie doet onderzoek

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Een aantal gedupeerden van Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer is een petitie gestart. Ze vinden dat er een door de landelijke overheid opgezet keurmerk voor rijscholen moet komen en een register waarin iedereen kan zien of een rijschool gecertificeerd is. Het aantal handtekeningen loopt snel op. In het weekend stond de teller al ruim boven de duizend. De politie en het OM onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten. Daar zijn tot nu toe 220 meldingen binnengekomen.

Rijschoolhouder Ferry Aalbregt is eerder deze week na financiële problemen plotseling gestopt met zijn bedrijf en is sindsdien spoorloos. Leerlingen, instructeurs en bedrijven waarmee hij zakendeed kunnen waarschijnlijk naar hun geld fluiten. Zelf zegt hij in een verklaring dat hij tot het laatste moment heeft geprobeerd zijn bedrijf te redden. Veel gedupeerden denken dat ze opgelicht zijn omdat Aalbregt op het allerlaatste moment nog heeft geprobeerd zo veel mogelijk geld van bestaande en nieuwe leerlingen binnen te halen. Ook stuntte hij met goedkope lespakketten. Er is voor zo ver bekend nog geen faillissement uitgesproken, maar dat zou nog kunnen gebeuren.

Voorkomen

De initiatiefnemers van de petitie willen voorkomen dat een vergelijkbare zaak zich opnieuw voordoet. “Velen van ons hebben hard gespaard en hebben er soms jaren over gedaan om hun rijbewijs te kunnen betalen. Je schaft een mooi pakket aan zodat je safe zit en je er de tijd voor kan nemen die je nodig hebt. Je kijkt ernaar uit dat je binnenkort dat felbegeerde roze pasje in bezit hebt en zelfstandig de weg op kan of eindelijk je droom beroep kan uitoefenen. Het is toch vreselijk dat deze droom en al je harde werk en spaargeld in één klap verdwenen is.”

Ze pleiten niet alleen voor een keurmerk, maar ook voor een garantiefonds, dat consumenten zou moeten compenseren bij zowel oplichting of een faillissement. Ze zouden het geld dat ze te veel betaald hebben terug moeten krijgen of bij een andere rijschool zonder verdere kosten de lessen moeten kunnen volgen waar ze nog recht op hebben.

Rijleskeurmerk

Overigens is er begin dit jaar een keurmerk gelanceerd. De belangstelling voor dit Rijleskeurmerk is nog niet erg groot. Tot nu hebben pas zes rijscholen zich laten certificeren. Uit een poll die RijschoolPro begin dit jaar onder rijscholen hield bleek dat de meerderheid van de lezers die hierop reageerden er weinig voor te voelen. Bijna 85 procent zei toen niet mee te willen doen.

Bovag kent al een garantiefonds. Leerlingen van Bovag-rijscholenl hebben dankzij dat fonds de zekerheid dat ze hun vooruitbetaalde rijopleiding kunnen afmaken bij bijvoorbeeld een faillissement. In een column voor RijschoolPro (toen nog VerkeersPro geheten) pleitte Frank Hoornenborg, voorzitter van Bovag Rijscholen, een paar jaar geleden voor een branchebreed garantiefonds, vergelijkbaar met wat bijvoorbeeld ook de reisbranche kent. Dat zou de betrouwbaarheid van de sector volgens hem ten goede komen.

Politie

Bij de politie zijn tot vrijdagmiddag 200 meldingen binnengekomen na het plotseling sluiten van de rijschool in Zoetermeer, die in het hele land actief was. De politie onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er sprake is van strafbaar handelen. Als dat zo is, komt er een speciaal mailadres waar gedupeerden zich kunnen melden. Zolang dat er niet is, verwijst de politie gedupeerden naar een bureau voor rechtshulp of ze kunnen een beroep op hun rechtsbijstandsverzekering, als ze die hebben. De politie laat weten contact met Aalbregt te hebben. De rijschoolhouder werkt mee aan het onderzoek.

Lees ook: 

Duizenden gedupeerden door omvallen Zoetermeerse rijschool

Rijschoolbranche ziet Rijleskeurmerk nog niet zitten

Eerste exemplaren Rijleskeurmerk uitgereikt

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Gedupeerden Verkeersschool Aalbregt willen keurmerk; politie doet onderzoek”

Anton van Hoogstraaten|29.06.19|22:53

Bij rijscholen met een keurmerk moet je normale prijzen betalen; en dan komen deze mensen ook niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gedupeerden Verkeersschool Aalbregt willen keurmerk; politie doet onderzoek | RijschoolPro
Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Gedupeerden Verkeersschool Aalbregt willen keurmerk; politie doet onderzoek

Foto: www.verkeersschool-aalbregt.com

Een aantal gedupeerden van Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer is een petitie gestart. Ze vinden dat er een door de landelijke overheid opgezet keurmerk voor rijscholen moet komen en een register waarin iedereen kan zien of een rijschool gecertificeerd is. Het aantal handtekeningen loopt snel op. In het weekend stond de teller al ruim boven de duizend. De politie en het OM onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten. Daar zijn tot nu toe 220 meldingen binnengekomen.

Rijschoolhouder Ferry Aalbregt is eerder deze week na financiële problemen plotseling gestopt met zijn bedrijf en is sindsdien spoorloos. Leerlingen, instructeurs en bedrijven waarmee hij zakendeed kunnen waarschijnlijk naar hun geld fluiten. Zelf zegt hij in een verklaring dat hij tot het laatste moment heeft geprobeerd zijn bedrijf te redden. Veel gedupeerden denken dat ze opgelicht zijn omdat Aalbregt op het allerlaatste moment nog heeft geprobeerd zo veel mogelijk geld van bestaande en nieuwe leerlingen binnen te halen. Ook stuntte hij met goedkope lespakketten. Er is voor zo ver bekend nog geen faillissement uitgesproken, maar dat zou nog kunnen gebeuren.

Voorkomen

De initiatiefnemers van de petitie willen voorkomen dat een vergelijkbare zaak zich opnieuw voordoet. “Velen van ons hebben hard gespaard en hebben er soms jaren over gedaan om hun rijbewijs te kunnen betalen. Je schaft een mooi pakket aan zodat je safe zit en je er de tijd voor kan nemen die je nodig hebt. Je kijkt ernaar uit dat je binnenkort dat felbegeerde roze pasje in bezit hebt en zelfstandig de weg op kan of eindelijk je droom beroep kan uitoefenen. Het is toch vreselijk dat deze droom en al je harde werk en spaargeld in één klap verdwenen is.”

Ze pleiten niet alleen voor een keurmerk, maar ook voor een garantiefonds, dat consumenten zou moeten compenseren bij zowel oplichting of een faillissement. Ze zouden het geld dat ze te veel betaald hebben terug moeten krijgen of bij een andere rijschool zonder verdere kosten de lessen moeten kunnen volgen waar ze nog recht op hebben.

Rijleskeurmerk

Overigens is er begin dit jaar een keurmerk gelanceerd. De belangstelling voor dit Rijleskeurmerk is nog niet erg groot. Tot nu hebben pas zes rijscholen zich laten certificeren. Uit een poll die RijschoolPro begin dit jaar onder rijscholen hield bleek dat de meerderheid van de lezers die hierop reageerden er weinig voor te voelen. Bijna 85 procent zei toen niet mee te willen doen.

Bovag kent al een garantiefonds. Leerlingen van Bovag-rijscholenl hebben dankzij dat fonds de zekerheid dat ze hun vooruitbetaalde rijopleiding kunnen afmaken bij bijvoorbeeld een faillissement. In een column voor RijschoolPro (toen nog VerkeersPro geheten) pleitte Frank Hoornenborg, voorzitter van Bovag Rijscholen, een paar jaar geleden voor een branchebreed garantiefonds, vergelijkbaar met wat bijvoorbeeld ook de reisbranche kent. Dat zou de betrouwbaarheid van de sector volgens hem ten goede komen.

Politie

Bij de politie zijn tot vrijdagmiddag 200 meldingen binnengekomen na het plotseling sluiten van de rijschool in Zoetermeer, die in het hele land actief was. De politie onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er sprake is van strafbaar handelen. Als dat zo is, komt er een speciaal mailadres waar gedupeerden zich kunnen melden. Zolang dat er niet is, verwijst de politie gedupeerden naar een bureau voor rechtshulp of ze kunnen een beroep op hun rechtsbijstandsverzekering, als ze die hebben. De politie laat weten contact met Aalbregt te hebben. De rijschoolhouder werkt mee aan het onderzoek.

Lees ook: 

Duizenden gedupeerden door omvallen Zoetermeerse rijschool

Rijschoolbranche ziet Rijleskeurmerk nog niet zitten

Eerste exemplaren Rijleskeurmerk uitgereikt

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Gedupeerden Verkeersschool Aalbregt willen keurmerk; politie doet onderzoek”

Anton van Hoogstraaten|29.06.19|22:53

Bij rijscholen met een keurmerk moet je normale prijzen betalen; en dan komen deze mensen ook niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.