Poll: Hoe heb jij als zzp’er je arbeidsongeschiktheid geregeld?

Van alle zelfstandig ondernemers zonder personeel heeft 41 procent naar eigen zeggen geen enkele voorziening getroffen voor het geval ze arbeidsongeschikt worden. Zij hebben vaak vanwege de kosten geen verzekering afgesloten en houden ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand voor eventuele arbeidsongeschiktheid. RijschoolPro is benieuwd hoe en of de rijschoolbranche arbeidsongeschiktheid heeft geregeld. 

Vorige week berichtte RijschoolPro over een onderzoek van TNO en het CBS naar de voorzieningen die zzp’ers hebben getrokken voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Het onderzoek is extra actueel nu uit het pensoenakkoord is gekomen dat zelfstandigen zich binnenkort verplicht moeten verzekeren.

In de rijschoolbranche is ongeveer de helft van ondernemers zelfstandig ondernemer zonder personeel. Op social media viel op te maken dat het wel of niet verzekering voor ondernemers een actueel onderwerp is.

RijschoolPro onderzoekt daarom hoe en of zzp’ers in de rijschoolbranche hun arbeidsongeschiktheid hebben geregeld. In de poll kan je aangeven welke voorzieningen je hebt getroffen. In het reactieveld kan je vertellen waarom je deze keuze hebt gemaakt, je kunt ook de redactie mailen. Je antwoord kan worden gebruikt in een artikel op RijschoolPro.

Hoe heb jij arbeidsongeschiktheid als zzp'er geregeld?

  • Broodfonds (15.1%)
  • Verzekering (25.9%)
  • Spaargeld (14.2%)
  • Niet (38.4%)
  • Anders (6.5%)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Poll: Hoe heb jij als zzp’er je arbeidsongeschiktheid geregeld?”

Bert de Weerd|15.07.19|12:41

Broodfonds i.c.m. AOV

Bart Schilderman|16.07.19|06:15

Broodfonds ivm aov

Martin Wienholds|17.07.19|10:27

Ik kom niet eens in aanmerking voor een AOV.
`Sorry maar u bent te oud` is de reactie.

Joop Majoor|18.07.19|12:41

Koop elke maand een straatje staatsloten; namelijk niet veel vertrouwen in prijs/kwaliteit verhouding van de verzekeraar.
Ook de Staatsloterij heeft trouwens een imago probleem.

Els Beekman|18.07.19|13:00

Ook ik kan mij niet verzekeren middels een aov vanwege mijn leeftijd. Te oud…. Het alternatief was lid worden van een broodfonds. Samen met enkele andere zzpers een bestuur gevormd en bij ons een broodfonds opgericht. De leden komen uit diverse beroepsgroepen; van hovenier tot accountant,klusbedrijf en muzikant. Ik ben de enige rijinsrtucteur. Naast vangnet is dat ook nog eens een leuk netwerk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Poll: Hoe heb jij als zzp’er je arbeidsongeschiktheid geregeld? | RijschoolPro

Poll: Hoe heb jij als zzp’er je arbeidsongeschiktheid geregeld?

Van alle zelfstandig ondernemers zonder personeel heeft 41 procent naar eigen zeggen geen enkele voorziening getroffen voor het geval ze arbeidsongeschikt worden. Zij hebben vaak vanwege de kosten geen verzekering afgesloten en houden ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand voor eventuele arbeidsongeschiktheid. RijschoolPro is benieuwd hoe en of de rijschoolbranche arbeidsongeschiktheid heeft geregeld. 

Vorige week berichtte RijschoolPro over een onderzoek van TNO en het CBS naar de voorzieningen die zzp’ers hebben getrokken voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Het onderzoek is extra actueel nu uit het pensoenakkoord is gekomen dat zelfstandigen zich binnenkort verplicht moeten verzekeren.

In de rijschoolbranche is ongeveer de helft van ondernemers zelfstandig ondernemer zonder personeel. Op social media viel op te maken dat het wel of niet verzekering voor ondernemers een actueel onderwerp is.

RijschoolPro onderzoekt daarom hoe en of zzp’ers in de rijschoolbranche hun arbeidsongeschiktheid hebben geregeld. In de poll kan je aangeven welke voorzieningen je hebt getroffen. In het reactieveld kan je vertellen waarom je deze keuze hebt gemaakt, je kunt ook de redactie mailen. Je antwoord kan worden gebruikt in een artikel op RijschoolPro.

Hoe heb jij arbeidsongeschiktheid als zzp'er geregeld?

  • Broodfonds (15.1%)
  • Verzekering (25.9%)
  • Spaargeld (14.2%)
  • Niet (38.4%)
  • Anders (6.5%)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Poll: Hoe heb jij als zzp’er je arbeidsongeschiktheid geregeld?”

Bert de Weerd|15.07.19|12:41

Broodfonds i.c.m. AOV

Bart Schilderman|16.07.19|06:15

Broodfonds ivm aov

Martin Wienholds|17.07.19|10:27

Ik kom niet eens in aanmerking voor een AOV.
`Sorry maar u bent te oud` is de reactie.

Joop Majoor|18.07.19|12:41

Koop elke maand een straatje staatsloten; namelijk niet veel vertrouwen in prijs/kwaliteit verhouding van de verzekeraar.
Ook de Staatsloterij heeft trouwens een imago probleem.

Els Beekman|18.07.19|13:00

Ook ik kan mij niet verzekeren middels een aov vanwege mijn leeftijd. Te oud…. Het alternatief was lid worden van een broodfonds. Samen met enkele andere zzpers een bestuur gevormd en bij ons een broodfonds opgericht. De leden komen uit diverse beroepsgroepen; van hovenier tot accountant,klusbedrijf en muzikant. Ik ben de enige rijinsrtucteur. Naast vangnet is dat ook nog eens een leuk netwerk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.