Belastingdienst

Nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) gaat 1 januari in

De kleineondernemersregeling (KOR) in de btw-regelgeving verandert per 1 januari 2020. In plaats van een belastingvermindering komt er een btw-vrijstelling. Deze is te gebruiken bij een omzet onder de 20.000 euro. Wie gebruik wil maken van de nieuwe KOR moet dat voor 20 november bij de belastingdienst aangeven. 

De nieuwe kleineondernemersregeling mag je in elke rechtsvorm gebruiken, dus ook als stichting, vereniging of BV. Voorheen was het zo dat je voor de regeling in aanmerking kwam als je na aftrek van de voorbelasting minder dan 1.883 euro btw moest betalen, vanaf 2020 is de omzet leidend. Btw-facturen hoef je niet meer te versturen.

De regeling vraag je aan voor drie jaar of tot je de grens van 20.000 euro overschrijdt. Vanaf dat moment moet je ook weer de normale btw-administratie bijhouden. De belastingdienst heeft hier alles op een rijtje gezet.

Lees ook: Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.