Jongeren willen van het CBR vooral duidelijkheid over wachttijden en kosten

Hoe verbeteren we het rijbewijstraject voor jongeren met een gezondheidsprobleem? Dat was het onderwerp van een brainstormsessie van het CBR met een groep jongeren. De uitkomst: wees duidelijk over de kosten, geef meer informatie over hoe de medische keuring en de rijtest eraan toe gaan en leg uit hoe de gezondheidsverklaring bij het CBR wordt behandeld.

De brainstormsessie van het CBR met jongeren stond 31 oktober op de agenda. Het rijvaardigheidsinstituut wilde het gesprek aan met dertig jongeren met of zonder gezondheidsproblemen. ‘Bijna twintig’ schoven er aan, laat het CBR in een bericht weten. Directeur Jan Jurgen Huizing begeleidde de sessie.

Boos

De uitkomst van de sessie is niet heel verrassend. De jongeren vragen vooral om meer duidelijkheid en uitleg. Aanleiding voor de brainstormsessie is de storm die woedt op sociale media. Jongeren laten weten boos te zijn over de lange wachttijden en de extra kosten die daarmee gepaard gaan. Internetprogramma #Boos besteedde ook uitgebreid aandacht aan de wachttijden voor jongeren met gezondheidsproblemen.
Jan Jurgen Huizing zegt: “Als je een aandoening hebt zoals autisme of ADHD, dan komt er bij het halen van je rijbewijs meer kijken dan alleen rijlessen en een examen. Het CBR wilde graag samen met de jongeren kijken hoe het de dienstverlening voor andere jonge mensen kan verbeteren in de toekomst. Ik ben oprecht blij verrast dat deze jonge mensen toch graag met ons mee willen denken. In een heel goede en oprechte sfeer.

Verbeterpunten

Volgens de directeur bood de brainstorm ruimte om alles te zeggen. “Ik heb vervelende ervaringen gehoord, maar vooral goede ideeën over hoe het CBR hen beter kan helpen op weg naar het rijbewijs”, zegt Huizing. “Bijvoorbeeld tips over hoe het CBR beter kan uitleggen welke kosten je kunt verwachten na het indienen van je gezondheidsverklaring. Of hoe het gaat als je bij een psychiater of arts komt of als je een rijtest bij het CBR moet doen. Maar ook hoe je jongeren beter kunt informeren over de behandeling van hun gezondheidsverklaring.”

Excuses

De komende tijd gaat het CBR kijken hoe de ideeën van de jongeren uitgevoerd kunnen worden. De jongeren vertelden na afloop dat zij tevreden waren met het oprechte excuus van het CBR en de ruimte die ze kregen om te vertellen over hun persoonlijke ervaringen bij het halen van hun rijbewijs en dat er geluisterd werd naar hun oplossingen en ideeën, door de directeur en het hoofd communicatie.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jongeren willen van het CBR vooral duidelijkheid over wachttijden en kosten | RijschoolPro

Jongeren willen van het CBR vooral duidelijkheid over wachttijden en kosten

Hoe verbeteren we het rijbewijstraject voor jongeren met een gezondheidsprobleem? Dat was het onderwerp van een brainstormsessie van het CBR met een groep jongeren. De uitkomst: wees duidelijk over de kosten, geef meer informatie over hoe de medische keuring en de rijtest eraan toe gaan en leg uit hoe de gezondheidsverklaring bij het CBR wordt behandeld.

De brainstormsessie van het CBR met jongeren stond 31 oktober op de agenda. Het rijvaardigheidsinstituut wilde het gesprek aan met dertig jongeren met of zonder gezondheidsproblemen. ‘Bijna twintig’ schoven er aan, laat het CBR in een bericht weten. Directeur Jan Jurgen Huizing begeleidde de sessie.

Boos

De uitkomst van de sessie is niet heel verrassend. De jongeren vragen vooral om meer duidelijkheid en uitleg. Aanleiding voor de brainstormsessie is de storm die woedt op sociale media. Jongeren laten weten boos te zijn over de lange wachttijden en de extra kosten die daarmee gepaard gaan. Internetprogramma #Boos besteedde ook uitgebreid aandacht aan de wachttijden voor jongeren met gezondheidsproblemen.
Jan Jurgen Huizing zegt: “Als je een aandoening hebt zoals autisme of ADHD, dan komt er bij het halen van je rijbewijs meer kijken dan alleen rijlessen en een examen. Het CBR wilde graag samen met de jongeren kijken hoe het de dienstverlening voor andere jonge mensen kan verbeteren in de toekomst. Ik ben oprecht blij verrast dat deze jonge mensen toch graag met ons mee willen denken. In een heel goede en oprechte sfeer.

Verbeterpunten

Volgens de directeur bood de brainstorm ruimte om alles te zeggen. “Ik heb vervelende ervaringen gehoord, maar vooral goede ideeën over hoe het CBR hen beter kan helpen op weg naar het rijbewijs”, zegt Huizing. “Bijvoorbeeld tips over hoe het CBR beter kan uitleggen welke kosten je kunt verwachten na het indienen van je gezondheidsverklaring. Of hoe het gaat als je bij een psychiater of arts komt of als je een rijtest bij het CBR moet doen. Maar ook hoe je jongeren beter kunt informeren over de behandeling van hun gezondheidsverklaring.”

Excuses

De komende tijd gaat het CBR kijken hoe de ideeën van de jongeren uitgevoerd kunnen worden. De jongeren vertelden na afloop dat zij tevreden waren met het oprechte excuus van het CBR en de ruimte die ze kregen om te vertellen over hun persoonlijke ervaringen bij het halen van hun rijbewijs en dat er geluisterd werd naar hun oplossingen en ideeën, door de directeur en het hoofd communicatie.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.