winterbanden, Goodyear

Meeste rijinstructeurs kiezen vierseizoensbanden onder de lesauto

Meer dan de helft van alle lesauto’s rijdt deze winter op vierseizoensbanden. Slechts 40 procent kiest voor winterbanden. Vorig jaar lag dat percentage nog boven de 60 procent. Het blijkt uit een poll van RijschoolPro.

Een enkele lesauto rijdt momenteel nog op zomerbanden. Van de 346 mensen die de poll op deze website invulden, gaven er 21 aan nog op zomerbanden rond te rijden. 141 auto’s hebben al wel de wissel naar winterbanden gemaakt. In procenten uitgedrukt rijdt 40 procent van de lesauto’s op winterbanden, terwijl 53 procent kiest voor vierseizoensbanden.

Winters weer

Sinds 1 november geldt bij het CBR weer de winterbandenregeling. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden. Een afgelast examen kan dan niet gratis worden ingehaald vanwege het winterse weer. Ook het trekkende voertuig van de BE-categorie moet vanaf 1 november bij winterse omstandigheden beschikken over winterbanden. Vierseizoensbanden die voldoen aan de door het CBR gestelde eisen zijn ook geldig.
Nu blijkt dat steeds meer instructeurs kiezen voor de vierseizoensvariant. In 2018 vroeg RijschoolPro de lezers al eens of zij op winterbanden reden. Toen reden 278 van de 454 lesauto’s op winterbanden.

Discussie

Op de facebookpagina van RijschoolPro werd naar aanleiding van de poll flink gediscussieerd over de voor- en nadelen van verschillende soorten banden. Het brandstofverbruik wordt aangehaald als argument om te kiezen voor zomer- en winterbanden. Het gemak van het niet hoeven wisselen van banden is het meest genoemde argument voor vierseizoensbanden.

Sinds 1 november geldt bij het CBR weer de winterbandenregeling. Heb je al gewisseld, of gebruik je vierseizoensbanden?

  • Winterbanden (40.5%)
  • Vierseizoensbanden (53.4%)
  • Zomerbanden (6.0%)

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meeste rijinstructeurs kiezen vierseizoensbanden onder de lesauto | RijschoolPro
winterbanden, Goodyear

Meeste rijinstructeurs kiezen vierseizoensbanden onder de lesauto

Meer dan de helft van alle lesauto’s rijdt deze winter op vierseizoensbanden. Slechts 40 procent kiest voor winterbanden. Vorig jaar lag dat percentage nog boven de 60 procent. Het blijkt uit een poll van RijschoolPro.

Een enkele lesauto rijdt momenteel nog op zomerbanden. Van de 346 mensen die de poll op deze website invulden, gaven er 21 aan nog op zomerbanden rond te rijden. 141 auto’s hebben al wel de wissel naar winterbanden gemaakt. In procenten uitgedrukt rijdt 40 procent van de lesauto’s op winterbanden, terwijl 53 procent kiest voor vierseizoensbanden.

Winters weer

Sinds 1 november geldt bij het CBR weer de winterbandenregeling. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden. Een afgelast examen kan dan niet gratis worden ingehaald vanwege het winterse weer. Ook het trekkende voertuig van de BE-categorie moet vanaf 1 november bij winterse omstandigheden beschikken over winterbanden. Vierseizoensbanden die voldoen aan de door het CBR gestelde eisen zijn ook geldig.
Nu blijkt dat steeds meer instructeurs kiezen voor de vierseizoensvariant. In 2018 vroeg RijschoolPro de lezers al eens of zij op winterbanden reden. Toen reden 278 van de 454 lesauto’s op winterbanden.

Discussie

Op de facebookpagina van RijschoolPro werd naar aanleiding van de poll flink gediscussieerd over de voor- en nadelen van verschillende soorten banden. Het brandstofverbruik wordt aangehaald als argument om te kiezen voor zomer- en winterbanden. Het gemak van het niet hoeven wisselen van banden is het meest genoemde argument voor vierseizoensbanden.

Sinds 1 november geldt bij het CBR weer de winterbandenregeling. Heb je al gewisseld, of gebruik je vierseizoensbanden?

  • Winterbanden (40.5%)
  • Vierseizoensbanden (53.4%)
  • Zomerbanden (6.0%)

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.