Tiener (18) moet na tien dagen rijbewijs weer inleveren

Een 18-jarige Naaldwijker had net tien dagen zijn rijbewijs op zak toen hij door de politie werd aangehouden met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs is hij kwijt.

Op 13 november slaagde een 18-jarige jongen uit Naaldwijk voor zijn B-rijbewijs. In de nacht van zaterdag op zondag kon hij het alweer inleveren. Zijn documenten werden bij een controle gecheckt en hij moest een blaastest ondergaan waarbij 455 ug/l blies. De politie is verbaasd over het gedrag van de Naaldwijkers. Op het twitteraccount van Politie Westland is te lezen: “Joepie, leuk, gefeliciteerd! Alle verkeersregels vers in het geheugen. Dan is het niet zo verstandig om als beginnend bestuurder met alcohol op naar huis te rijden.”

Beginnend bestuurder

Voor beginnende bestuurders geldt een maximum van 88 ug/l. Een ug/l van 455 betekent dat hij ongeveer een promillage van 1,03 in zijn bloed had. Deze alcoholwaarde betekent direct inleveren van het rijbewijs en een verplichte cursus bij het CBR.

Foto: Politie Westland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.