150 euro vergoeding voor gedupeerden CBR-brand

Rijbewijskandidaten die geen rijexamen konden doen vanwege de brand bij het CBR in Rijswijk, komen in aanmerking voor een financiële vergoeding van 150 euro. Dit omdat de kandidaten tot hun nieuwe examendatum wellicht extra rijlessen moeten nemen en opnieuw de rijschool moeten inhuren voor het praktijkexamen. 

Tachtig kandidaten stonden op vrijdag 3 januari op de planning voor een rijexamen. Dat laat en woordvoerster weten. Op deze vrijdag werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht.

De financiële vergoeding van 150 euro is uitzonderlijk en eenmalig, zegt de woordvoerster. Het CBR vergoedt de ‘vermoedelijke kosten’, zoals extra rijlessen en het inhuren van de rijschool voor het examen. Kosten voor het examen zelf vallen onder de uitstelregeling.

De locatie in Rijswijk is een van de grootste examenlocaties van Nederland. Gemiddeld worden hier zo’n 1.800 theorie-examens en 700 praktijkexamens per week afgelegd. Waarschijnlijk moeten tot 1 mei moeten kandidaten uitwijken naar de andere CBR-locaties. Om examenkandidaten zo snel en goed mogelijk te helpen gaat het CBR ook ’s avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “150 euro vergoeding voor gedupeerden CBR-brand”

Ronald Broersma|25.01.20|01:08

pluspunt voor cbr.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.