Politie. Bron foto: politie Oss

Rijles stopgezet, instructeur had geen rijbewijs

Het politiebureau Rijswijk postte afgelopen weekend een opmerkelijk bericht op de facebookpagina. Op zondagochtend controleerde de surveillancedienst een lesauto die middenin een rijles zat. De instructeur bleek geen rijbewijs te hebben. 

Het rijbewijs van de instructeur bleek eerder al te zijn ingevorderd. Om de agenten op het verkeerde been te zetten deed de instructeur zich voor als zijn broer. Toen de waarheid aan het licht kwam moest de rijles worden afgebroken. Tegen de instructeur wordt proces-verbaal opgemaakt en het CBR wordt hierover ingelicht. De boete voor rijles geven zonder geldig certificaat is 700 euro.

‘Eerder akkefietje’

In november postte de politie van Amsterdam een soortgelijk bericht op social media. Zij troffen eveneens bij een controle een instructeur zonder rijbewijs. Deze 32-jarige instructeur was bij een ‘eerder akkefietje’ zijn pas kwijtgeraakt. In dit geval werd gemeld dat de instructeur opnieuw zijn rijbewijs zal moeten halen en een boete van ‘vele honderden euro’s’ kan verwachten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijles stopgezet, instructeur had geen rijbewijs | RijschoolPro
Politie. Bron foto: politie Oss

Rijles stopgezet, instructeur had geen rijbewijs

Het politiebureau Rijswijk postte afgelopen weekend een opmerkelijk bericht op de facebookpagina. Op zondagochtend controleerde de surveillancedienst een lesauto die middenin een rijles zat. De instructeur bleek geen rijbewijs te hebben. 

Het rijbewijs van de instructeur bleek eerder al te zijn ingevorderd. Om de agenten op het verkeerde been te zetten deed de instructeur zich voor als zijn broer. Toen de waarheid aan het licht kwam moest de rijles worden afgebroken. Tegen de instructeur wordt proces-verbaal opgemaakt en het CBR wordt hierover ingelicht. De boete voor rijles geven zonder geldig certificaat is 700 euro.

‘Eerder akkefietje’

In november postte de politie van Amsterdam een soortgelijk bericht op social media. Zij troffen eveneens bij een controle een instructeur zonder rijbewijs. Deze 32-jarige instructeur was bij een ‘eerder akkefietje’ zijn pas kwijtgeraakt. In dit geval werd gemeld dat de instructeur opnieuw zijn rijbewijs zal moeten halen en een boete van ‘vele honderden euro’s’ kan verwachten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.