‘Er is ontzettend snel geschakeld door het kabinet’

De miljarden euro’s die het kabinet beschikbaar stelt om bedrijven financieel te ondersteunen tijdens de coronacrisis zijn een flinke steun in de rug, vindt brancheorganisatie Bovag. Wel is het op dit moment nog afwachten hoe de uitvoering zal verlopen.

Brancheorganisatie Bovag reageert positief op het noodsteunpakket. “Dit geeft ons zeker veel vertrouwen. Er is ontzettend snel geschakeld door het kabinet”, vindt Tom Huyskens. “Positief vind ik ook te horen dat er niet gesproken wordt over een plafond. De overheid geeft hiermee een belangrijk signaal af. Afgelopen jaren is de huishoudkist goed op orde geraakt. Wat betreft financiën geeft dat volop mogelijkheden om met de gevolgen van deze coronacrisis om te gaan.”

Anders dan in de tijd van de economische crisis, kwam deze val in een keer. “Daar kun je je niet op voorbereiden. Dat kan niemand. Grote vraag is nu vooral hoe lang het gaat duren en wat de impact gaat zijn. Hoe snel pakt de economie weer op?” Volgens Huyskens is er maatwerk nodig, ‘want elke ondernemer is weer anders’. “Het is in elk geval fijn dat het kabinet bedrijven niet in de steek laat. Wij zullen in gesprek blijven met de overheid en andere belangrijke partijen om ervoor te zorgen dat ondernemingen het hoofd boven water kunnen houden.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

2 reacties op “‘Er is ontzettend snel geschakeld door het kabinet’”

mark van egmond|23.03.20|07:42

Maar ondertussen niet hun leden adviseren om hun werk stil te leggen maar zeggen dt als zowel de leerling als instructeur instemmen te gaan rijden. GOED BEZIG BOVAG!

Durf eens zelf met een standpunt te komen en neem een voorbeeld aan LBKR die dat wel durft te zeggen.

Ellen Dros|24.03.20|00:01

Wat heeft voor een zin om brommer les te geven als ze geen examens afnemen??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.