Geld. Foto: iStock / darkojow

Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Lang niet alle rijscholen kunnen een aanvraag doen voor 4.000 euro tegemoetkoming omdat ze rechtsreeks getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus. De voorwaarde is namelijk dat de rijschool niet op het privé-adres van de rijschoolhouder is gevestigd. Ook kan vanaf volgende week een beroep worden gedaan op een tijdelijke ondersteuningsregeling voor zelfstandig ondernemers.

Sinds enkele dagen is het geven van rijlessen in auto’s en op motoren helemaal verboden. Rijscholen en andere sectoren waarin sprake is van zogenaamde contactberoepen mogen sinds eerder deze week hun activiteiten niet meer uitvoeren. In deze bedrijven is het immers niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden tot de klant of leerling. Binnen die afstand kunnen mensen elkaar besmetten met het coronavirus. Het tijdelijke beroepsverbod geldt in elk geval tot 6 april.

Vrijdagmiddag is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze maatregel, die intussen ook bekendstaat als het Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Aanvragen kunnen van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 26 juni worden gedaan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er zijn dus wel diverse voorwaarden aan verbonden, waaronder dat de rijschool niet op het privé-adres van de rijschoolhouder mag zijn gevestigd.

Inkomenssteun en bedrijfskrediet

Volgende week gaat ook de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) van start. De regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, waaronder zzp’ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet tijdens de coronacrisis. De Tozo, die uitgevoerd wordt op gemeentelijk niveau, loopt in eerste instantie tot 1 juni 2020.

De steun is bedoeld voor ondernemers van wie het inkomen door de crisis lager dan het sociaal minimum zal zijn. Indien die verwachting kan worden onderbouwd, wordt het inkomen maximaal drie maanden aangevuld. Voor gehuwden en samenwonenden gebeurt dat tot een bedrag van 1.500 euro netto en voor alleenstaanden tot 1.050 euro netto. De aanvullingen hoeven niet te worden terugbetaald. Wie meer inkomen heeft dan de bijstandsnorm, uit het eigen bedrijf of een regulier dienstverband daarnaast, krijgt geen aanvulling.

Zelfstandig ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen verder een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal 10.157 euro met een rente van 2 procent. Deze lening is binnen vier weken beschikbaar en heeft een maximale looptijd van de lening is drie jaar. Er hoeven bovendien pas vanaf januari 2021 aflossingen te worden gedaan.

Geen misbruik van maken

De Tozo lijkt op de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz), maar kent in vergelijking versoepelde voorwaarden en een versnelde procedure. Zo kan de aanvraag in vier weken worden verwerkt, in plaats van de gebruikelijke dertien. Ook wordt er geen onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Daarnaast hebben het vermogen  en het inkomen van de partner geen invloed op de tegemoetkoming. De regeling is zo eenvoudig en snel uitvoerbaar.

Het kabinet doet wel een oproep aan zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers om alleen een beroep de doen op de Tozo als dat echt nodig is. “Zo voorkomen we misbruik van publieke middelen en onnodige druk op de uitvoering. Achteraf zal worden gecontroleerd. Gemeenten zijn verplicht om bij fraude de toegekende bijstand terug te vorderen en een boete op te leggen.” Ook als blijkt dat het voorspelde inkomensverlies in de praktijk meevalt, moet de ondernemer dat aan de gemeente melden.

Dit artikel is geüpdatet met de informatie over privé- en vestigingsadres.

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

23 reacties op “Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen”

Wim Ummenthum|27.03.20|23:38

Ik vrees dat velen de 4000 euro mislopen, een van de voorwaarden is dat je bedrijf niet op je prive adres mag zijn. Velen van ons zijn eenmanszaken die van huis uit werken……….

Kees Nas|28.03.20|09:02

Wat een shitzooi dit. We worden knalhard geraakt en in deze sector is 80 tot 90 % zzp er en heeft daarvan waarschijnlijk 90 % het bedrijf ook op z’n privé adres.
Maken ze een nette maatregel om het de komende tijd te overleven. Gaat het hele verhaal niet door vanwege 1 …… regeltje.
Echt ongelofelijk.
Als ik dus verhuisd ben en “vergeten” ben om m’n bedrijf mee te verhuizen dan krijg je wel 4000 euro.

Noelle Alberts|28.03.20|15:02

Ik neem aan dat rijschoolpro met de overheid over de voorwaarde vestigingsadres en woonadres contact opneemt en deze gelijk laat maken als bij de horeca-ondernemer die ook op het vestigingsadres woont.De meeste rijscholen wonen op hun vestigingsadres.Ze hebben echter in 3 mnd zeker meer dan € 4000 omzetverlies en vaste lasten als bv. lease-auto’s, dure autoverzekeringen, motorrijtuigenbelasting voor diesel auto’sl, telefooncontracten en andere zakelijke leningen.Ze mogen geen rijlessen geven.

Kees Foks|28.03.20|18:12

Mooi zo n regeling waar rijinstructeurs dus naast grijpen . 90 % is een eenmanszaak en werkt dus vrijwel altijd vanuit huis .dus dit is gelijk ook een privé adres . Ik moet zeggen ik had echt gedacht dat wij ook eens op een regeling aanspraak konden maken. hoe kan ik zo naïef zijn . immers wij vallen overal buiten zelfs investering subsidie voor kleine zelfstandigen daar worden lesauto s van uitgesloten . om maar te zwijgen over wel in hoge btw tarief vallen .enz pff hadden we maar tractoren

Sam Schenkers|29.03.20|07:46

Wat een onzin is dit allemaal en begrijp er helemaal niets meer van.
I.p.v. ons over de crisis heen te helpen worden wij door deze rare
regeling in een hoek gedrukt waar de klappen vallen.
Dit beleid van de Overheid is walgelijk en zeker discriminerend.
Ik hoop dat ze van gedachten zullen veranderen omdat anders
heel wat rijscholen, en ik o.a. Zullen omvallen.

S.S.

#BAAS|29.03.20|18:25

Ik vind het een top regeling. Dus ieder van ons krijgt Max 1500 per maand 3 maanden lang. En heb je zoals ik mazzel dat je een pandje hebt, dan krijg je 4000 extra. In Spanje enzo krijgen ze niks, dus niet zo zeuren.

[email protected]|29.03.20|19:43

Ja hoor, verplicht moeten stoppen met lesgeven en de rijken onder ons krijgen nog meer toebedeeld. Ik denk dat het toch goedkoper is om gewoon door te rijden…ik gok wel op die boete…is altijd goedkoper dan je omzet verliezen. Mondkapje op en rijden maar…..Althans dat is waar de overheid ons toe drijft!!! Rijschool Pro en de rijschoolbranche, kijken of jullie nu ook zo hard roepen richting de overheid zoals jullie in het begin ook deden om iedereen te laten stoppen in deze crisis!

Hendrik Smulders|31.03.20|13:24

Inderdaad is de eis voor die maatregel van 4000 euro erg oneerlijk voor de rijschool houder zonder die “fysieke vestiging buiten het woonadres”. De vaste lasten van een kapper met fysieke vestiging buitenshuis zullen niet hoger uit vallen dan die van de gemiddelde zelfstandige rijschoolhouder(loonkosten niet meegeteld, daar zijn extra regelingen voor).
Wel erg fijn dat er een brandbrief gestuurd is, in deze crisis kan de regering niet overal aan denken. Heb geduld, en veel sterkte aan iedereen!

Bing The|31.03.20|19:08

Dit geeft weer aan dat er niet goed gekeken wordt naar onze branche, want anders verzin je deze voorwaarde toch niet. Echt lachwekkend en belachelijk. Nu hopen dat deze voorwaarde spoedig zal worden gewijzigd!!

John Miranda Ijsselstijn|01.04.20|22:43

hallo #baas. wat zit je nou met niet zeuren? als je dat toch mazzel vind dat je een pandje hebt en €4000 extra hebt: ik heb een idee, stort het lekker naar een goed doel dan

#BAAS|02.04.20|11:16

Ik ben zelf een heel goed doel.

Jan de Groot|02.04.20|11:37

Ik denk juist dat de kleine het moeten krijgen de grote zg rijscholen , hebben hun wurgkontrakten en maken de kleine kapot en brengen de verkeersveiligheid in gevaar m i veel gezondheid vr gr Jan

Jan de Groot|02.04.20|11:39

juist de kleine , de grote hebben hun wurgkotrakten

Mike Robert Maria Tjin Kon Koen|02.04.20|13:37

we moeten met ze allen er vanuit gaan dat er klappen zullen vallen, dit is een uitzonderlijke situatie die niemand nog ooit heeft ervaren, ook niet onze overheid. Ik vraag me af hoe de branche, na deze pandemie hieruit komt. Wees vooral geduldig met elkaar, en laten ook wij die samenhoorigheid zichtbaar maken naar onze samenleving. sterkte allemaal en blijf vooral gezond

Jack Salendang|03.04.20|08:48

Weer een regel voor ZZP’ers waar 98% van de ZZP’ers niets aan hebben.
We worden weer blij gemaakt met ern dide mus.

A.b|03.04.20|20:08

Privé adres of geen privé adres dat zegt helemaal niks. Die uitkering is net genoeg voor huur gas en licht. Als de steun niet komt zullen vele failliet gaan of zwaar in de schulden komen te staan.

Dwars|04.04.20|11:34

Prive adres of niet zegt een heleboel.
De €4000,- steun is niet bedoelt voor rijscholen die van huis uit werken, hetgeen ook terecht is.
Ik bedoel, waarom moet de overheid jouw huur betalen? Of je lesauto die ook je privéauto is?
De regeling is voor bedrijven die een bedrijfspand huren, voor lesauto’s die niet privégebruikt worden en voor een verzekering die dit allemaal moet dekken.
Als ZZP’r krijg je al een uitkering tot €1500,- en mag je net als andere bedrijven de belasting uitstellen.

A.b|04.04.20|12:09

Dwars,

Bedrijven die een bedrijfspand huren hebben meestal geen lesauto’s. Of ze geven alleen theorielessen of ze werken met franchisers ze geven zelf geen rijlessen.

A.b|04.04.20|12:38

Dwars,

Die 1050 of 1500 voor samenwonend is net genoeg voor huur gas en licht. Daar kan je niet eens en fiets mee betalen.

Als je die 4000 krijgt geeft het dan weg aan een goed doel of aan iets anders.

#BAAS|04.04.20|13:23

A.B. wat is je rekening nummer?

Frank Steenbergen|09.04.20|18:25

Toch fijn dat ToZo net de kosten dekt van mijn 2 lesauto’s. Nu moet ik alleen nog de betreffende maanden wonen en eten. Omzet nul is dus negatieve winst (verlies) maar bij ToZo zetten ze dan winst op nul. Helaas.

EE Lemans|09.04.20|20:25

Ik heb gewoon reserves

Alliance Loan|21.08.20|17:34

Hallo daar! Heeft u snel een lening nodig om rekeningen af ​​te betalen of een bedrijf te starten? ALLIANCE INC is het juiste bedrijf voor u met een jaarlijkse rente van slechts 3,2%. Ik raad deze kredietfirma ten zeerste aan, aangezien u zonder enig onderpand een minimale lening van $ 5.000 tot een maximum van $ 10.000.000 kunt krijgen. Contact voor meer via e-mail: A L L I A N C E L O A N. I N C @ G M A I L. C O M of whatsapp: +1 5 1 2 4 8 9 6 8 7 3

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen | RijschoolPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Lang niet alle rijscholen kunnen een aanvraag doen voor 4.000 euro tegemoetkoming omdat ze rechtsreeks getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus. De voorwaarde is namelijk dat de rijschool niet op het privé-adres van de rijschoolhouder is gevestigd. Ook kan vanaf volgende week een beroep worden gedaan op een tijdelijke ondersteuningsregeling voor zelfstandig ondernemers.

Sinds enkele dagen is het geven van rijlessen in auto’s en op motoren helemaal verboden. Rijscholen en andere sectoren waarin sprake is van zogenaamde contactberoepen mogen sinds eerder deze week hun activiteiten niet meer uitvoeren. In deze bedrijven is het immers niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden tot de klant of leerling. Binnen die afstand kunnen mensen elkaar besmetten met het coronavirus. Het tijdelijke beroepsverbod geldt in elk geval tot 6 april.

Vrijdagmiddag is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze maatregel, die intussen ook bekendstaat als het Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Aanvragen kunnen van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 26 juni worden gedaan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er zijn dus wel diverse voorwaarden aan verbonden, waaronder dat de rijschool niet op het privé-adres van de rijschoolhouder mag zijn gevestigd.

Inkomenssteun en bedrijfskrediet

Volgende week gaat ook de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) van start. De regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, waaronder zzp’ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet tijdens de coronacrisis. De Tozo, die uitgevoerd wordt op gemeentelijk niveau, loopt in eerste instantie tot 1 juni 2020.

De steun is bedoeld voor ondernemers van wie het inkomen door de crisis lager dan het sociaal minimum zal zijn. Indien die verwachting kan worden onderbouwd, wordt het inkomen maximaal drie maanden aangevuld. Voor gehuwden en samenwonenden gebeurt dat tot een bedrag van 1.500 euro netto en voor alleenstaanden tot 1.050 euro netto. De aanvullingen hoeven niet te worden terugbetaald. Wie meer inkomen heeft dan de bijstandsnorm, uit het eigen bedrijf of een regulier dienstverband daarnaast, krijgt geen aanvulling.

Zelfstandig ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen verder een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal 10.157 euro met een rente van 2 procent. Deze lening is binnen vier weken beschikbaar en heeft een maximale looptijd van de lening is drie jaar. Er hoeven bovendien pas vanaf januari 2021 aflossingen te worden gedaan.

Geen misbruik van maken

De Tozo lijkt op de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz), maar kent in vergelijking versoepelde voorwaarden en een versnelde procedure. Zo kan de aanvraag in vier weken worden verwerkt, in plaats van de gebruikelijke dertien. Ook wordt er geen onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Daarnaast hebben het vermogen  en het inkomen van de partner geen invloed op de tegemoetkoming. De regeling is zo eenvoudig en snel uitvoerbaar.

Het kabinet doet wel een oproep aan zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers om alleen een beroep de doen op de Tozo als dat echt nodig is. “Zo voorkomen we misbruik van publieke middelen en onnodige druk op de uitvoering. Achteraf zal worden gecontroleerd. Gemeenten zijn verplicht om bij fraude de toegekende bijstand terug te vorderen en een boete op te leggen.” Ook als blijkt dat het voorspelde inkomensverlies in de praktijk meevalt, moet de ondernemer dat aan de gemeente melden.

Dit artikel is geüpdatet met de informatie over privé- en vestigingsadres.

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

23 reacties op “Aantal rijscholen kunnen 4.000 euro tegemoetkoming krijgen”

Wim Ummenthum|27.03.20|23:38

Ik vrees dat velen de 4000 euro mislopen, een van de voorwaarden is dat je bedrijf niet op je prive adres mag zijn. Velen van ons zijn eenmanszaken die van huis uit werken……….

Kees Nas|28.03.20|09:02

Wat een shitzooi dit. We worden knalhard geraakt en in deze sector is 80 tot 90 % zzp er en heeft daarvan waarschijnlijk 90 % het bedrijf ook op z’n privé adres.
Maken ze een nette maatregel om het de komende tijd te overleven. Gaat het hele verhaal niet door vanwege 1 …… regeltje.
Echt ongelofelijk.
Als ik dus verhuisd ben en “vergeten” ben om m’n bedrijf mee te verhuizen dan krijg je wel 4000 euro.

Noelle Alberts|28.03.20|15:02

Ik neem aan dat rijschoolpro met de overheid over de voorwaarde vestigingsadres en woonadres contact opneemt en deze gelijk laat maken als bij de horeca-ondernemer die ook op het vestigingsadres woont.De meeste rijscholen wonen op hun vestigingsadres.Ze hebben echter in 3 mnd zeker meer dan € 4000 omzetverlies en vaste lasten als bv. lease-auto’s, dure autoverzekeringen, motorrijtuigenbelasting voor diesel auto’sl, telefooncontracten en andere zakelijke leningen.Ze mogen geen rijlessen geven.

Kees Foks|28.03.20|18:12

Mooi zo n regeling waar rijinstructeurs dus naast grijpen . 90 % is een eenmanszaak en werkt dus vrijwel altijd vanuit huis .dus dit is gelijk ook een privé adres . Ik moet zeggen ik had echt gedacht dat wij ook eens op een regeling aanspraak konden maken. hoe kan ik zo naïef zijn . immers wij vallen overal buiten zelfs investering subsidie voor kleine zelfstandigen daar worden lesauto s van uitgesloten . om maar te zwijgen over wel in hoge btw tarief vallen .enz pff hadden we maar tractoren

Sam Schenkers|29.03.20|07:46

Wat een onzin is dit allemaal en begrijp er helemaal niets meer van.
I.p.v. ons over de crisis heen te helpen worden wij door deze rare
regeling in een hoek gedrukt waar de klappen vallen.
Dit beleid van de Overheid is walgelijk en zeker discriminerend.
Ik hoop dat ze van gedachten zullen veranderen omdat anders
heel wat rijscholen, en ik o.a. Zullen omvallen.

S.S.

#BAAS|29.03.20|18:25

Ik vind het een top regeling. Dus ieder van ons krijgt Max 1500 per maand 3 maanden lang. En heb je zoals ik mazzel dat je een pandje hebt, dan krijg je 4000 extra. In Spanje enzo krijgen ze niks, dus niet zo zeuren.

[email protected]|29.03.20|19:43

Ja hoor, verplicht moeten stoppen met lesgeven en de rijken onder ons krijgen nog meer toebedeeld. Ik denk dat het toch goedkoper is om gewoon door te rijden…ik gok wel op die boete…is altijd goedkoper dan je omzet verliezen. Mondkapje op en rijden maar…..Althans dat is waar de overheid ons toe drijft!!! Rijschool Pro en de rijschoolbranche, kijken of jullie nu ook zo hard roepen richting de overheid zoals jullie in het begin ook deden om iedereen te laten stoppen in deze crisis!

Hendrik Smulders|31.03.20|13:24

Inderdaad is de eis voor die maatregel van 4000 euro erg oneerlijk voor de rijschool houder zonder die “fysieke vestiging buiten het woonadres”. De vaste lasten van een kapper met fysieke vestiging buitenshuis zullen niet hoger uit vallen dan die van de gemiddelde zelfstandige rijschoolhouder(loonkosten niet meegeteld, daar zijn extra regelingen voor).
Wel erg fijn dat er een brandbrief gestuurd is, in deze crisis kan de regering niet overal aan denken. Heb geduld, en veel sterkte aan iedereen!

Bing The|31.03.20|19:08

Dit geeft weer aan dat er niet goed gekeken wordt naar onze branche, want anders verzin je deze voorwaarde toch niet. Echt lachwekkend en belachelijk. Nu hopen dat deze voorwaarde spoedig zal worden gewijzigd!!

John Miranda Ijsselstijn|01.04.20|22:43

hallo #baas. wat zit je nou met niet zeuren? als je dat toch mazzel vind dat je een pandje hebt en €4000 extra hebt: ik heb een idee, stort het lekker naar een goed doel dan

#BAAS|02.04.20|11:16

Ik ben zelf een heel goed doel.

Jan de Groot|02.04.20|11:37

Ik denk juist dat de kleine het moeten krijgen de grote zg rijscholen , hebben hun wurgkontrakten en maken de kleine kapot en brengen de verkeersveiligheid in gevaar m i veel gezondheid vr gr Jan

Jan de Groot|02.04.20|11:39

juist de kleine , de grote hebben hun wurgkotrakten

Mike Robert Maria Tjin Kon Koen|02.04.20|13:37

we moeten met ze allen er vanuit gaan dat er klappen zullen vallen, dit is een uitzonderlijke situatie die niemand nog ooit heeft ervaren, ook niet onze overheid. Ik vraag me af hoe de branche, na deze pandemie hieruit komt. Wees vooral geduldig met elkaar, en laten ook wij die samenhoorigheid zichtbaar maken naar onze samenleving. sterkte allemaal en blijf vooral gezond

Jack Salendang|03.04.20|08:48

Weer een regel voor ZZP’ers waar 98% van de ZZP’ers niets aan hebben.
We worden weer blij gemaakt met ern dide mus.

A.b|03.04.20|20:08

Privé adres of geen privé adres dat zegt helemaal niks. Die uitkering is net genoeg voor huur gas en licht. Als de steun niet komt zullen vele failliet gaan of zwaar in de schulden komen te staan.

Dwars|04.04.20|11:34

Prive adres of niet zegt een heleboel.
De €4000,- steun is niet bedoelt voor rijscholen die van huis uit werken, hetgeen ook terecht is.
Ik bedoel, waarom moet de overheid jouw huur betalen? Of je lesauto die ook je privéauto is?
De regeling is voor bedrijven die een bedrijfspand huren, voor lesauto’s die niet privégebruikt worden en voor een verzekering die dit allemaal moet dekken.
Als ZZP’r krijg je al een uitkering tot €1500,- en mag je net als andere bedrijven de belasting uitstellen.

A.b|04.04.20|12:09

Dwars,

Bedrijven die een bedrijfspand huren hebben meestal geen lesauto’s. Of ze geven alleen theorielessen of ze werken met franchisers ze geven zelf geen rijlessen.

A.b|04.04.20|12:38

Dwars,

Die 1050 of 1500 voor samenwonend is net genoeg voor huur gas en licht. Daar kan je niet eens en fiets mee betalen.

Als je die 4000 krijgt geeft het dan weg aan een goed doel of aan iets anders.

#BAAS|04.04.20|13:23

A.B. wat is je rekening nummer?

Frank Steenbergen|09.04.20|18:25

Toch fijn dat ToZo net de kosten dekt van mijn 2 lesauto’s. Nu moet ik alleen nog de betreffende maanden wonen en eten. Omzet nul is dus negatieve winst (verlies) maar bij ToZo zetten ze dan winst op nul. Helaas.

EE Lemans|09.04.20|20:25

Ik heb gewoon reserves

Alliance Loan|21.08.20|17:34

Hallo daar! Heeft u snel een lening nodig om rekeningen af ​​te betalen of een bedrijf te starten? ALLIANCE INC is het juiste bedrijf voor u met een jaarlijkse rente van slechts 3,2%. Ik raad deze kredietfirma ten zeerste aan, aangezien u zonder enig onderpand een minimale lening van $ 5.000 tot een maximum van $ 10.000.000 kunt krijgen. Contact voor meer via e-mail: A L L I A N C E L O A N. I N C @ G M A I L. C O M of whatsapp: +1 5 1 2 4 8 9 6 8 7 3

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.