TOP internet beperkt weer open voor rijopleiders

TOP internet, het administratieprogramma voor rijscholen en het CBR, is weer beperkt toegankelijk voor alle gebruikers. Half maart werd TOP dichtgezet voor alle opleiders, dat gebeurde tegelijk met het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens en toetsen vanwege het coronavirus. Sinds 19 maart is het weer mogelijk om op TOP onder meer de eigen administratie in te kunnen zien.

Momenteel kunnen opleiders op TOP de eigen betalingsverplichtingen inzien en de rekening-courant checken. Ook kan het saldo worden opgehoogd via iDeal en kunnen de uitslagformulieren worden ingezien. Tot slot kan je als opleider overzichten aanmaken van mutattielogs en resultaten.

Dit kan nog niet

Examens zoeken en kopen is nog niet mogelijk, ook het aanvragen van examens kan momenteel niet worden gedaan. Wat is nog meer niet mogelijk? Capaciteit onderhouden, kandidaten opvoeren, machtigen inzien, aanvragen of reserveren, nascholingscursussen en toetsen inzetten, verwerken of inzien en nascholingslocaties opvoeren.

De rechten van de ‘admin-user’ van opleiders zijn ook aangepast aan bovenstaande rechten. Alle rechten die opleiders hadden tot het dichtzetten van TOP internet zijn bewaard. Deze rechten worden hersteld op het moment dat de situatie is genormaliseerd.

RijschoolPro houdt een dossier bij van alle gevolgen en ontwikkelingen in de branche als gevolg van de coronacrisis.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.