Examen vrachtauto CCV

STL zoekt twintig rijscholen voor opleiding chauffeurs wegvervoer

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft de inschrijving geopend voor de uitvoering van de rijopleidingen voor BBL-leerlingen die zich kunnen kwalificeren als chauffeur wegvervoer. De overeenkomst tussen STL en de rijopleidingen is voor twee jaar en loopt vanaf januari 2021. 

Momenteel worden deze opleidingen door het Sectorinstituut verzorgd in samenwerking met twintig rijscholen verspreid over het land. Die overeenkomsten zijn in 2017 via een vergelijkbare procedure geselecteerd. De contracten lopen sinds 2018 en eindigen op 31 december van dit jaar.

Vanaf 1 januari 2021 gaat STL nieuwe overeenkomsten aan met opleiders. De selectie van deze rijscholen gebeurt via een offerteprocedure. Deze is inmiddels geopend en is te vinden op de website van STL of via de Aanbestedingskalender. De uiterste datum voor indiening van de offerte(s) is 8 juni 2020.

Gecertificeerde opleiders

Alleen opleiders die beschikken over het certificaat Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek komen in aanmerking om geselecteerd te worden als BBL-Rijopleider. Rijscholen hebben tot 8 mei 2020 de mogelijkheid om voorlopig gecertifieerd opleider te worden met de status Voorlopig gecertificeerd opleider Transport & Logistiek. De Inschrijvers kunnen dan per 8 juni 2020 definitief gecertificeerd worden.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.