Al ruim 210.000 examens gereserveerd

Sinds het CBR weer is opgestart met de examens, zijn er al ruim 210.000 theorie- en praktijkexamens ingepland door rijscholen en kandidaten. Het rijvaardigheidsbureau heeft sinds 13 mei 21.000 mensen voor hun theorie ontvangen, sinds 18 mei zijn er al 8.500 praktijkexamens afgelegd. 

Al voor 85% kandidaten van wie het praktijkexamen voor de auto, motor of bromfiets door corona werd afgelast, heeft de rijschool in de komende weken, tot en met 24 juli, alsnog een examen geboekt. Er zou ruim voldoende capaciteit zijn om alle uitgestelde examens de komende weken in te halen.

Stapsgewijs

Tegelijkertijd wordt afrijden ook weer mogelijk voor ‘nieuwe’ examenkandidaten. Voor de periode vanaf 27 juli tot en met 18 oktober kunnen rijscholen 100.000 examens reserveren. Die capaciteit wordt vanaf vandaag stapsgewijs beschikbaar gesteld, zoals is afgesproken met de rijschoolbranche. Mogelijk blijft op een aantal locaties capaciteit over nadat alle uitgestelde examens daar zijn gereserveerd. In dat geval worden deze overgebleven examenplekken in die locaties vrijgegeven voor andere kandidaten.

Verruimde openingstijden

21.000 mensen deden sinds 13 mei een theorie-examen. Door het verruimen van openingstijden en -dagen lukt het om met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften al op 80 procent van de normale examenkracht te werken. Kandidaten kunnen in elk van de 20 examencentra een theorie-examen in alle categorieën plannen.

De lockdown vanwege het coronavirus viel in de drukste tijd van het jaar voor de rijschoolbranche. Het CBR heeft ruim 300.000 theorie- en praktijkexamens niet kunnen afnemen. Naar verwachting blijft de reserveringstermijn voorlopig nog langer dan gewenst.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.