Lesauto, Utrecht

iQdrive is failliet

Lesauto, Utrecht

Franchiseorganisatie iQdrive is failliet. De rechtbank van Rotterdam sprak dinsdag 2 juni het faillissement uit. De curator is AJR Borsboom van advocatenkantoor Borsboom & Hamm uit Rotterdam.

Het rommelde al eventjes bij iQdrive. Nu is er definitief duidelijkheid: de rijschool is failliet. Volgens het dossier verliezen 16 medewerkers door het faillissement hun baan. De website van iQ is nog altijd in de lucht, leerlingen kunnen er nog steeds een lespakket aanschaffen. Ook via de officiële sociale kanalen van de onderneming zijn vooralsnog geen mededelingen gedaan met betrekking tot het faillissement.

RijschoolPro berichtte vorige week over gerommel bij iQdrive. Leerlingen die voor een lespakket hebben betaald, kunnen niet lessen. En bij de instructeurs stapelen de onbetaalde facturen zich op. Eigenaar Furkan Kose reageerde vervolgens per mail, hij liet weten het faillissement te hebben aangevraagd. Hij schreef dat zijn organisatie door de coronacrisis stilviel, waarna de problemen in sneltreinvaart zijn ontstaan.

Al langer gerommel

Gerommel was er ook lang voor de coronacrisis al. Veel mensen reageerden vorig jaar april op een interview van RijschoolPro met de toenmalige operationeel manager Bob de Boer. Instructeurs zouden veel later dan overeengekomen hun facturen betaald zien en soms zelfs helemaal niet. En leerlingen zouden na een proefles en een eerste betaling van een lespakket pas na maanden wachttijd kunnen beginnen met lessen. Manager De Boer antwoordde toen dat iQ zich gewoon aan de afspraken houdt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.