Vlaamse artiest schrijft liedje speciaal voor tijdens de rijles

Wanneer de leerlingen van de Belgische Rijschool Donkmeer eenmaal redelijk zelfstandig kunnen rijden, krijgen ze tijdens de rijles een speciaal nummer te horen. Onder het rijden en manoeuvreren wordt gevraagd eens goed te luisteren naar de tekst. Concentreren op de muziek maakt het autorijden moeilijker. Dat is een belangrijke les, vindt rijschooleigenaar Bert de Meyer. Zanger Philippe Robrecht schreef voor de rijschool het liedje ‘Ga nu maar’.

De extra taak maakt het autorijden moeilijker, het effect daarvan is meteen in de lesauto te merken. Reden voor de Belgische rijschool met vestigingen in Berlare, Zele, Lokeren en Laarne om de muziek aan te zetten. Het nummer is ook bedoeld als een aanknopingspunt voor bepaalde gespreksonderwerpen, zoals valkuilen, stress en zelfvertrouwen.

“Als dit nummer enkele keren opduikt in de les en leidt tot plannen maken en interessante gesprekken, vormt het ook een ankerpunt bij de rit naar het examen”, schrijft rijschoolhouder De Meyer op de eigen website. “De leerlingen maken zo automatisch de koppeling met wat ze vooraf oefenden en planden ter voorbereiding van het examen, indien nodig met wat hulp van de lesgever. Dit is voor mij een sprekend (zingend) voorbeeld van het evenwicht tussen een boeiende, kwaliteitsvolle opleidingstool die een rijopleiding helpt om ‘het enkel leren sturen en gas geven’ te ontgroeien en de meerwaarde die het biedt voor een succesvol rijexamen.”

Philippe Robrecht, in Vlaanderen bekend van de hits Magie en Vurige Tongen, schreef het nummer voor Rijschool Donkmeer. Het enige wat de zanger vooraf kreeg waren beelden, een aantal woorden en zinnen en een doel. De Meyer: “En Philippe deed daar iets heel moois mee. Wat een artiest.”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.