Handtastelijke rijschoolhouder voor de rechter

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Eén jaar cel, acht maanden voorwaardelijk. Dat is de eis die een 64-jarige rijschoolhouder uit Helmond deze week hoorde. Hij is aangeklaagd voor ontucht met vier minderjarige meisjes.

Het dossier heeft lang op de plank gelegen bij justitie. Daar is in de strafeis rekening mee gehouden. De officier van justitie zegt ook rekening te hebben gehouden met het feit dat de rijinstructeur zelf vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Omroep Brabant was erbij in de rechtbank. De officier zei tijdens de zitting: “Hij ziet zelf niet de ernst van de feiten in en op een bepaalde wijze vind ik dat respectloos richting de slachtoffers.”

Te ver gegaan

Eind 2016 trok de moeder van een 17-jarige rijbewijsleerlinge aan de bel. Haar dochter had les bij de verdachte. Later volgden meer aangiftes en meldingen. De beschuldigingen lopen uiteen van een kus op het voorhoofd en seksueel getinte opmerkingen tot het aanraken van de leerlingen.

De officier van justitie: “Het varieerde van het betasten van de borsten en het voelen in het kruis, tot het aanraken of strelen van bijvoorbeeld oor en wang. Deze man is veel en veel te ver gegaan en met rijles geven had het niets te maken.”

De verdachte is het niet eens met de aanklachten. Hij verklaarde tijdens de zitting niets verkeerd te hebben gedaan. Over twee weken volgt de uitspraak.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Handtastelijke rijschoolhouder voor de rechter”

Fortnite|18.06.20|18:34

Hij mag zeker nog rijles geven!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.