instructiespiegel, opzetspiegel, lesauto, Oxx SRIV

Geen doorstart voor iQdrive

instructiespiegel, opzetspiegel, lesauto, Oxx SRIV

Er is momenteel geen zicht op een doorstart van het failliete iQdrive uit Rotterdam. Dat bevestigt curator Robert-Jan Borsboom. Het faillissement van iQdrive werd op 2 juni dit jaar uitgesproken. 

Naar de oorzaak van het faillissement wordt in een later stadium onderzoek gedaan, laat de curator weten. Het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. “Eerst richt ik mij op de verkoop van de activa van de vennootschap en het inventariseren van de schulden.”

De activiteiten van iQdrive bestonden met name uit het verkopen van rijlespakketten en het onderbrengen van de leerlingen bij lokale rijscholen. De curator laat weten dat er nu geen zicht is op een doorstart of een voortzetting van de activiteiten. Volgens het dossier zijn zestien medewerkers door het faillissement hun baan kwijt.

Website nog steeds online

Voorafgaand aan het faillissement rommelde het al een tijdje bij iQdrive. De website van iQ is ook nu nog altijd in de lucht, leerlingen kunnen er nog steeds een lespakket aanschaffen. Ook via de officiële sociale kanalen van de onderneming zijn vooralsnog geen mededelingen gedaan met betrekking tot het faillissement.

Eigenaar Furkan Kose reageerde eerder op vragen van RijschoolPro per mail. Hij liet weten het faillissement te hebben aangevraagd. Hij schreef dat zijn organisatie door de coronacrisis stilviel, waarna de problemen in sneltreinvaart zijn ontstaan

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.