CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open voor theorie-examens

De vraag naar theorie-examens is momenteel uitzonderlijk hoog. Het CBR breidt daarom de capaciteit uit. Vanaf 15 juli gaat het CBR extra open op avonden en zaterdagen. Deze extra capaciteit is sinds 10 juli online te zien en reserveren. 

Tot nu toe lag de capaciteit voor de theorie-examens op ongeveer 80 procent. Omdat er tussen de kandidaten anderhalve meter afstand wordt gehouden, zijn er lege stoelen nodig. Het CBR zei daarover eerder: “we hebben daarom meer uren en dagen opengezet, om toch op meer capaciteit uit te komen. We zien ondertussen dat het in Goes bijvoorbeeld rustiger is dan in Rijswijk, dat er dus ongebruikte capaciteit is.”

Directeur Pechtold deed in een interview met RijschoolPro de oproep aan opleiders om leerlingen te wijzen op de mogelijkheid op een andere locatie examen te doen.

Inmiddels is de druk dan toch zodanig opgelopen dat het rijvaardigheidsbureau heeft besloten de openingstijden te verruimen en op zaterdag open te gaan.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open voor theorie-examens”

Mart Kuiper|11.07.20|12:55

Een leerling uit Den Haag die dus nog geen autorijbewijs heeft uit gaan leggen dat hij op eigen kosten met de trein en bus naar Goes moet voor een theorie examen van nog geen half uur, maar dat je het wel een hele dag kost op die manier. Geloof je het zelf….CBR/Pechtold wordt toch eens wakker en stop met de corona excuses. Ga gewoon weer aan het werk of wees eerlijk en zeg dat door eigen incompetentie de huidige situatie bij het CBR is ontstaan en jullie de oplossing ook niet meer hebben.

Carla van Vliet|13.09.20|10:59

Mijn theorie verloop in oktober 2020 daar is nog niks van bekend of er een verlenging komt. Nu is het zo dat mijn rijlessen ook hebben stil gestaan waardoor ik een paar maanden niet kon lessen. Bij het CBR is er een verloop met aanvragen van tussentijdsetoents en examen aanvragen . Opnieuw theorie aanvragen bij een CBR in de buurt heeft ook weken achterstand plus het betekend weer onkosten voor de leerlingen die al veel geld kwijt zijn aan lesgeld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open voor theorie-examens | RijschoolPro

CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open voor theorie-examens

De vraag naar theorie-examens is momenteel uitzonderlijk hoog. Het CBR breidt daarom de capaciteit uit. Vanaf 15 juli gaat het CBR extra open op avonden en zaterdagen. Deze extra capaciteit is sinds 10 juli online te zien en reserveren. 

Tot nu toe lag de capaciteit voor de theorie-examens op ongeveer 80 procent. Omdat er tussen de kandidaten anderhalve meter afstand wordt gehouden, zijn er lege stoelen nodig. Het CBR zei daarover eerder: “we hebben daarom meer uren en dagen opengezet, om toch op meer capaciteit uit te komen. We zien ondertussen dat het in Goes bijvoorbeeld rustiger is dan in Rijswijk, dat er dus ongebruikte capaciteit is.”

Directeur Pechtold deed in een interview met RijschoolPro de oproep aan opleiders om leerlingen te wijzen op de mogelijkheid op een andere locatie examen te doen.

Inmiddels is de druk dan toch zodanig opgelopen dat het rijvaardigheidsbureau heeft besloten de openingstijden te verruimen en op zaterdag open te gaan.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open voor theorie-examens”

Mart Kuiper|11.07.20|12:55

Een leerling uit Den Haag die dus nog geen autorijbewijs heeft uit gaan leggen dat hij op eigen kosten met de trein en bus naar Goes moet voor een theorie examen van nog geen half uur, maar dat je het wel een hele dag kost op die manier. Geloof je het zelf….CBR/Pechtold wordt toch eens wakker en stop met de corona excuses. Ga gewoon weer aan het werk of wees eerlijk en zeg dat door eigen incompetentie de huidige situatie bij het CBR is ontstaan en jullie de oplossing ook niet meer hebben.

Carla van Vliet|13.09.20|10:59

Mijn theorie verloop in oktober 2020 daar is nog niks van bekend of er een verlenging komt. Nu is het zo dat mijn rijlessen ook hebben stil gestaan waardoor ik een paar maanden niet kon lessen. Bij het CBR is er een verloop met aanvragen van tussentijdsetoents en examen aanvragen . Opnieuw theorie aanvragen bij een CBR in de buurt heeft ook weken achterstand plus het betekend weer onkosten voor de leerlingen die al veel geld kwijt zijn aan lesgeld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.