Rijbewijstips CBR

De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling

Door de bank genomen kan je met 39 rijlessen à 42 euro je rijbewijs halen. Dat is te lezen in de Rijbewijstips van het CBR. De tips en de Rijschoolzoeker worden deze weken via social media campagnes bij jongeren onder de aandacht gebracht. De bedragen en gemiddelden die in de tips worden genoemd zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. 

Tip 1: ‘Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste’. Tip 7: ‘Stuur op tijd een gezondheidsverklaring in’. De Rijbewijstips zijn ooit door het CBR in overleg met de brancheorganisaties ontwikkeld. Aan de hand van zestien tips moeten kandidaten beter weten wat ze te wachten staat in het rijbewijstraject.

In Tip 2 wordt geadviseerd vooraf alle kosten op een rijtje te zetten. Daarin staat dat een rijbewijs ongeveer 2.400 euro kost en dat er iets meer dan 39 lessen nodig zijn. Ook wordt een gemiddelde lesprijs van 42,18 euro genoemd. Over deze tip is begin dit jaar de nodige ophef geweest, maar de info staat gewoon ongewijzigd tussen de tips.

Doorn in het oog

Dat het CBR slagingspercentages en gemiddelde lesprijzen communiceert is voor een groep instructeurs een doorn in het oog. Het Rijschool Samenwerkings Team (RST) maakte er in januari werk van. RST is een online community die wordt gevolgd door enkele honderden instructeurs. Door gemiddelden te noemen worden verwachtingen gewekt en dat vindt het team onwenselijk. Want: ‘Rijles is maatwerk’.

Het rijvaardigheidsbureau gaf na gesprekken in januari aan later dit jaar te evalueren of die tarieven en gemiddelden onderdeel zouden blijven van de tips. Die evaluatie heeft nog niet plaatsgevonden, blijkt uit navraag bij het CBR.

Objectieve info

Het CBR schrijft in de persmededeling het van groot belang te vinden voor de verkeersveiligheid dat kandidaten ‘objectieve informatie’ kunnen vinden over het haken van een rijbewijs. “Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rijschool? En met welke kosten moet ik rekening houden? Deze tips vormen samen met de CBR Rijschoolzoeker een goede basis om te kiezen voor een goede rijopleiding.”

Op onder andere Instagram, YouTube en TikTok komen de advertenties langs. Jongeren krijgen rond hun zestiende verjaardag een verwijzing naar de tip over het starten met je rijbewijs op je zestiende. Tegelijkertijd werkt CBR samen met drie influencers die hun rijbewijs willen halen. Dat zijn Birgit Kunstt, Lieke Hammink (zie de instapost onderaan dit artikel) en Dylano Struyck. Zij delen hun ervaringen en tips via posts en stories op Instagram. Samen hebben zij ruim 200.000 volgers. Om ook de ouders van de jongeren die hun rijbewijs willen halen te bereiken, plaatsen advertenties op Google geplaatst voor de Rijschoolzoeker. Eerdere social media campagnes voor de Rijbewijstips en Rijschoolzoeker bleken succesvol, blijkt uit eigen marktonderzoek van het CBR. 

Lees ook: CBR blijft slagingspercentages communiceren

Dit bericht bekijken op Instagram

Wie zou jij als rijinstructeur willen? [email protected] #spon #rijschoolzoeker #rijbewijstips

Een bericht gedeeld door Lieke Hammink (@liekehams) op

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

6 reacties op “De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling”

Kees Nas|28.07.20|18:52

Enkele dagen geleden kwam meneer Pechtold nog met opmerkingen dat de leerlingen beter opgeleid moesten worden. In veel gevallen ga je dat niet redden met 39 lessen. Qua lesprijs mag er zeker wel wat bij om je hoofd boven water te houden.
Dit soort berichtgeving staat zo lijnrecht tegenover elkaar.
Schoenmaker hou je bij je leest

Marco Jansen|30.07.20|20:51

Ik sluit mij volledig aan bij het bericht van Kees Nas.
De meeste leerlingen redden 39 uur niet en €42,- is niet meer van deze tijd. Goed opleiden hangt een prijskaartje aan!
Het CBR moet zich bezig houden met het afnemen van examens.

Rijbewijsje Rotjeknor|30.07.20|22:28

Laat meneer Pechtold eerst zelf een half uurtje met een moeilijke leerling in de auto gaan zitten en proberen les te geven. Daarna gaan we verder praten. Misschien kan hij beter zijn informatie bij de rijinstructeurs vandaan halen voordat hij ze gaat beschuldigen. Echt schande.

A.b|31.07.20|21:27

Rijbewijsje,

Klopt helemaal wat je zegt.
Ik heb wel eens leerlingen gehad als je iets uitlegt dat moet je 80 duizend keer herhalen en uiteindelijk komt het gewoon niet in. En aan het einde van de les klagen wanneer kan ik op examen mijn geld is op en ik heb al 40 rijlessen gehad. Is de kans groot dat je boze ouders aan de telefoon krijgt en je leerling wegloopt.

Alliance Loan|21.08.20|21:47

Nieuw bij ALLIANCE INC? Bent u termen tegengekomen die u niet begrijpt? Of bent u geweigerd vanwege een slechte kredietscore? Neem contact op met ALLIANCE met uw documenten gereed en ontvang goedkeuring van de lening via e-mail: A L L I A N C E L O A N. I N C @ G M A I L. C O M of whatsapp: +1 5 1 2 4 8 9 6 8 7 3

Marc Van Osch|16.09.21|08:39

ze snappen zelf niet hoe het in elkaar zit, laat ze praatten Mongole.
en dat jullie dit publiceren hahahaha dat snap ik helemaal niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling | RijschoolPro
Rijbewijstips CBR

De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling

Door de bank genomen kan je met 39 rijlessen à 42 euro je rijbewijs halen. Dat is te lezen in de Rijbewijstips van het CBR. De tips en de Rijschoolzoeker worden deze weken via social media campagnes bij jongeren onder de aandacht gebracht. De bedragen en gemiddelden die in de tips worden genoemd zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. 

Tip 1: ‘Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste’. Tip 7: ‘Stuur op tijd een gezondheidsverklaring in’. De Rijbewijstips zijn ooit door het CBR in overleg met de brancheorganisaties ontwikkeld. Aan de hand van zestien tips moeten kandidaten beter weten wat ze te wachten staat in het rijbewijstraject.

In Tip 2 wordt geadviseerd vooraf alle kosten op een rijtje te zetten. Daarin staat dat een rijbewijs ongeveer 2.400 euro kost en dat er iets meer dan 39 lessen nodig zijn. Ook wordt een gemiddelde lesprijs van 42,18 euro genoemd. Over deze tip is begin dit jaar de nodige ophef geweest, maar de info staat gewoon ongewijzigd tussen de tips.

Doorn in het oog

Dat het CBR slagingspercentages en gemiddelde lesprijzen communiceert is voor een groep instructeurs een doorn in het oog. Het Rijschool Samenwerkings Team (RST) maakte er in januari werk van. RST is een online community die wordt gevolgd door enkele honderden instructeurs. Door gemiddelden te noemen worden verwachtingen gewekt en dat vindt het team onwenselijk. Want: ‘Rijles is maatwerk’.

Het rijvaardigheidsbureau gaf na gesprekken in januari aan later dit jaar te evalueren of die tarieven en gemiddelden onderdeel zouden blijven van de tips. Die evaluatie heeft nog niet plaatsgevonden, blijkt uit navraag bij het CBR.

Objectieve info

Het CBR schrijft in de persmededeling het van groot belang te vinden voor de verkeersveiligheid dat kandidaten ‘objectieve informatie’ kunnen vinden over het haken van een rijbewijs. “Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rijschool? En met welke kosten moet ik rekening houden? Deze tips vormen samen met de CBR Rijschoolzoeker een goede basis om te kiezen voor een goede rijopleiding.”

Op onder andere Instagram, YouTube en TikTok komen de advertenties langs. Jongeren krijgen rond hun zestiende verjaardag een verwijzing naar de tip over het starten met je rijbewijs op je zestiende. Tegelijkertijd werkt CBR samen met drie influencers die hun rijbewijs willen halen. Dat zijn Birgit Kunstt, Lieke Hammink (zie de instapost onderaan dit artikel) en Dylano Struyck. Zij delen hun ervaringen en tips via posts en stories op Instagram. Samen hebben zij ruim 200.000 volgers. Om ook de ouders van de jongeren die hun rijbewijs willen halen te bereiken, plaatsen advertenties op Google geplaatst voor de Rijschoolzoeker. Eerdere social media campagnes voor de Rijbewijstips en Rijschoolzoeker bleken succesvol, blijkt uit eigen marktonderzoek van het CBR. 

Lees ook: CBR blijft slagingspercentages communiceren

Dit bericht bekijken op Instagram

Wie zou jij als rijinstructeur willen? [email protected] #spon #rijschoolzoeker #rijbewijstips

Een bericht gedeeld door Lieke Hammink (@liekehams) op

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

6 reacties op “De Rijbewijstips en Rijschoolzoeker van het CBR gaan op herhaling”

Kees Nas|28.07.20|18:52

Enkele dagen geleden kwam meneer Pechtold nog met opmerkingen dat de leerlingen beter opgeleid moesten worden. In veel gevallen ga je dat niet redden met 39 lessen. Qua lesprijs mag er zeker wel wat bij om je hoofd boven water te houden.
Dit soort berichtgeving staat zo lijnrecht tegenover elkaar.
Schoenmaker hou je bij je leest

Marco Jansen|30.07.20|20:51

Ik sluit mij volledig aan bij het bericht van Kees Nas.
De meeste leerlingen redden 39 uur niet en €42,- is niet meer van deze tijd. Goed opleiden hangt een prijskaartje aan!
Het CBR moet zich bezig houden met het afnemen van examens.

Rijbewijsje Rotjeknor|30.07.20|22:28

Laat meneer Pechtold eerst zelf een half uurtje met een moeilijke leerling in de auto gaan zitten en proberen les te geven. Daarna gaan we verder praten. Misschien kan hij beter zijn informatie bij de rijinstructeurs vandaan halen voordat hij ze gaat beschuldigen. Echt schande.

A.b|31.07.20|21:27

Rijbewijsje,

Klopt helemaal wat je zegt.
Ik heb wel eens leerlingen gehad als je iets uitlegt dat moet je 80 duizend keer herhalen en uiteindelijk komt het gewoon niet in. En aan het einde van de les klagen wanneer kan ik op examen mijn geld is op en ik heb al 40 rijlessen gehad. Is de kans groot dat je boze ouders aan de telefoon krijgt en je leerling wegloopt.

Alliance Loan|21.08.20|21:47

Nieuw bij ALLIANCE INC? Bent u termen tegengekomen die u niet begrijpt? Of bent u geweigerd vanwege een slechte kredietscore? Neem contact op met ALLIANCE met uw documenten gereed en ontvang goedkeuring van de lening via e-mail: A L L I A N C E L O A N. I N C @ G M A I L. C O M of whatsapp: +1 5 1 2 4 8 9 6 8 7 3

Marc Van Osch|16.09.21|08:39

ze snappen zelf niet hoe het in elkaar zit, laat ze praatten Mongole.
en dat jullie dit publiceren hahahaha dat snap ik helemaal niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.