Ruud Rutten: gedwongen sluiting voor rijschoolbranche ligt op de loer

FAM-voorzitter Ruud Rutten houdt voor de rijschoolsector zijn hart vast wat betreft een tweede coronagolf. “De berichten en vooruitzichten die binnenkomen over het coronavirus zijn bijzonder verontrustend te noemen”, schrijft hij in een open brief naar RijschoolPro. Hij roept op vooral goed met de leerlingen te communiceren en ze te wijzen op hun verantwoordelijkheden. 

“We zijn nog geen drie maanden weer aan het werk na een negen weken durende lockdown die onze branche geteisterd en totaal overhoop heeft gegooid. Langzaam maar zeker kropen we weer terug naar ‘normaal’, voor zover je deze situatie als normaal kunt bestempelen. Maar we draaien weer. Er is volop werk, de agenda’s lopen over en er komt weer geld binnen.

Uiteraard moeten we roeien met de riemen die we hebben. Uiteraard lopen we nog steeds tegen beperkingen aan die het ons allemaal niet gemakkelijk maken. Ik denk aan de wachttijden bij zowel de theorie- als praktijkexamens. En alle protocollen waar we ons aan moeten houden. Zeker de spelregels omtrent het praktijkexamen zijn niet zoals wij dat gewend zijn en zoals wij willen werken. Het zij zo. We moeten hiermee leven en zullen ons moeten aanpassen aan de situatie. Hoe moeilijk het ook is, de komende maanden zullen weer veel begrip en aanpassingen van ons vergen.

Het virus slaat weer om zich heen. Nu nog in andere regio’s, maar wat staat ons te wachten na de vakanties? Wat als eenieder weer terug komt van vakantie? En dan met name uit risicogebieden met code oranje? Met name de jeugd komt terug uit deze gebieden zowel in het binnen als buiten land. Dit baart mij enorm zorgen en maakt me onrustig voor de toekomst.

Onze branche gaat mogelijk weer op slot

De verantwoordelijkheid die wij hebben naar onze medewerkers, kandidaten en examinatoren staat nu voorop. Mochten we hier niet alles aan doen om dit te voorkomen gaat ook onze branche mogelijk weer op slot. Nog erger, je zult maar besmet worden door iemand die net terug komt van vakantie en omdat hij zo nodig zijn rijbewijs wil halen voordat zijn nieuw studiejaar weer begint.

Buiten de gezondheidsgevaren vraag ik me hardop af of we een volgende gedwongen sluiting nog wel overleven als ondernemer? Kijk wat er gebeurt binnen bijvoorbeeld de horeca. Dit gun je niemand en is vreselijk voor deze ondernemers.

Blijf je aan de protocollen houden

Laten we als rijschoolbranche het goede voorbeeld geven en accepteren dat het zo is. Spreek je medewerkers aan als ze terugkomen van vakantie. Ondervraag je kandidaten en wijs ze op hun verantwoordelijkheden jegens anderen. Het gaat niet meer over een paar weken meer of minder. Blijf je aan de protocollen houden en informeer je kandidaten via je website, facebook of app. Terug uit een risicogebied of twijfel? Laat je testen en blijf nog minimaal twee weken uit de lesauto.

Ook dit kunnen we samen overwinnen.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

7 reacties op “Ruud Rutten: gedwongen sluiting voor rijschoolbranche ligt op de loer”

Rij Baas|14.08.20|12:03

Bangmakerij.

Mart Kuiper|14.08.20|15:59

Coronapaniek alom. We kunnen het ook erger maken dan het is.

Joop Majoor|15.08.20|10:59

Geen voorbarige onrust zaaien…

A.b|16.08.20|20:27

Van mij mag het weer op slot.

Mart Kuiper|16.08.20|20:52

A.b toegegeven het was wel lekker rustig tijdens die lock-down, geen klagende en zeurende leerlingen, geen CBR ergernis , geen mail en telefoon die altijd aan moet staan😬

A.b|16.08.20|22:31

Mart,

Ik werk liever! De afgelopen maanden is er hier veel nieuws over Corona geweest, begin het een beetje zat te worden met al die regels. Het leven bestaat niet alleen maar over Corona maar uit meerdere dingen

Alliance Loan|21.08.20|21:34

Een lening krijgen bij een legale geldschieter is de beste online ervaring. Contact ALLIANCE Voor elk type lening zonder onderpand en een verbazingwekkende rentevoet van slechts 3,2% per jaar. Registreer nu per e-mail: A L L I A N C E L O A N. I N C @ G M A I L. C O M of whatsapp: +1 5 1 2 4 8 9 6 8 7 3

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.