Rijschool Lessen bij Leendert geeft rijles in een Rolls Royce

Bij de rijschool Lessen bij Leendert kan je terecht voor rijlessen in een Rolls Royce. Het is een grote en zware auto, dus leerlingen moeten de basisbeginselen goed onder de knie hebben. In een reportage van RijschoolProTV vertelt instructeur Leendert Roos over zijn oldtimer. 

Leendert Roos uit Radio Kootwijk wilde zijn spaargeld op een waardevolle manier investeren en is gek op oldtimers en autorijden. “Tel dat bij elkaar op en je komt uit op een Rolls Royce als lesauto,” vertelt de instructeur. “De meeste leerlingen vinden het leuk om er een uurtje of twee mee te touren, daar leren ze veel van. Maar er bellen ook gewoon mensen die het gaaf vinden om een keertje in een Rolls te rijden.”

Bang dat er schade wordt gereden aan de oldtimer is Roos niet. “Er is heel veel ontzag voor zo’n auto. Tegenliggers gaan juist langzamer rijden omdat ze even goed willen kijken.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.