Man zakt voor rijbewijs en rijdt zelf naar huis

Pixabay

Een Amsterdammer stapte vorige week bij het CBR in zijn eigen auto, nadat hij gezakt was voor het praktijkexamen. Ver kwam de bestuurder niet. Het examen werd gereden bij het CBR in Arnhem, bij Arnhem-Zuid werd de man aangehouden. De Arnhemse wijkagent Bert Bloemsma deelde deze gebeurtenis op zijn Instagramaccount.

Voordat de onbekwame bestuurder op moest voor zijn praktijkexamen, kwam hij met zijn eigen auto van Amsterdam naar Arnhem gereden. “Dat hij hier zelf heen reed, is natuurlijk al heel opvallend”, zegt Bloemsma tegen dagblad De Stentor. Maar dat hij voor de terugweg opnieuw instapte was nóg opmerkelijker.

Al snel viel de auto op vanwege het rijgedrag van de bestuurder, zo vertelt Bloemsma. “We zagen hem rijden en dat ging niet goed. Daarop controleerden we hem. Hij vertelde dat hij net was gezakt voor zijn rijexamen, maar dat hij toch maar besloot om terug naar huis te rijden. Hij dacht dat hij wel goed genoeg kon rijden en was al in het bezit van een buitenlands rijbewijs. Die was alleen niet meer geldig in Nederland.”

Boete

De auto van de man is door de politie meegenomen. Later is deze weer opgehaald door iemand mét rijbewijs. De wijkagent vertelt dat de bestuurder wel zijn auto terugkrijgt, alleen mag hij daar vooralsnog niet mee rijden. De man krijgt een boete, de hoogte daarvan wordt bepaald door de rechter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Man zakt voor rijbewijs en rijdt zelf naar huis”

raimond e|06.10.20|12:26

Ik heb een donker bruin vermoeden dat deze persoon weer lekker in zijn auto stapt en gewoon blijft doorrijden. Waarom een Amsterdammer in Arnhem afrijd snap ik ook niet goed.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.