Vlaanderen legt rijlessen stil

Wikimedia

De Vlaamse autoriteiten hebben op maandag 2 november alle rijlessen en rijexamens, inclusief het terugkommoment, stilgelegd. De maatregel is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt in ieder geval tot en met zondag 13 december. België telt momenteel een van de hoogste aantallen coronabesmettingen van Europa.

De komende week werkt de Vlaamse overheid het juridisch kader uit om de gevolgen van het stilleggen van de rijexamens en rijlessen op te vangen. Verdere details over uitsteltermijnen en verlengde geldigheid van documenten worden later bekendgemaakt.

Autokeuring blijft open

Alle technische keuringen van voertuigen blijven overigens gewoon mogelijk en bestaande afspraken zijn nog altijd geldig laat de Vlaamse overheid weten. Wel wordt rijschoolhouders aangeraden om afspraken tijdig in te plannen.

Duitsland

In buurland Duitsland, waar het aantal besmettingen inmiddels ook weer stijgt, zijn vooralsnog geen verdere maatregelen aangekondigd voor de rijschoolbranche ondanks een ‘lockdown light’. Rijscholen mogen er met inachtneming van de coronamaatregelen openblijven. De Duitse branchevereniging drukt rijschoolhouders op het hart zich ook echt aan die maatregelen te houden om stillegging van de bedrijven te voorkomen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Michael Van Wijngaarden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.