Mondkapje vanaf 1 december verplicht in de lesauto

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in de lesauto voor zowel leerling als rijinstructeur verplicht. Het CBR stelde het gebruik van mondkapjes in de lesauto eerder al verplicht voor wie praktijkexamen wil doen. In december gaat de landelijke verplichting voor het dragen van mondkapjes in de publieke ruimte in, vanaf dan is het gebruik van mondkapjes ook voor alle contactberoepen verplicht. 

Bij contactberoepen is anderhalvemeter afstand houden vaak niet realistisch. “Daarom wordt bij onder andere de kapper, tijdens de rijles en bij de nagelstylist het dragen van een mondkapje verplicht”, valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Wie de boete niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Sinds maandag 19 oktober neemt het CBR al geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Dat besluit werd in samenspraak met de brancheverenigingen genomen. Het CBR heeft de verplichting opgenomen in hun hygiëneprotocol. Er wordt voorafgaand aan het examen aan de leerling of een mondkapje is gedragen tijdens de lessen. Het gebruik van faceshields wordt door het CBR niet toegelaten. Wel mogen instructeurs tijdens de les eten en drinken.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “Mondkapje vanaf 1 december verplicht in de lesauto”

A.b|23.11.20|23:59

Wel mogen instructeurs tijdens de les eten en drinken.

Is het buiten de lesauto of in de lesauto!

Rkm van Sbo|24.11.20|19:27

Lekker duidelijk weer allemaal

Rkm van Sbo|24.11.20|19:28

lekker duidelijk allemaal.

A.b|24.11.20|22:24

Tijdens de les, ik ga ervan uit in de lesauto! Zonder eten is het wel verplicht anders krijg ik een boete en met eten mag dat wel! Mhhh het wordt steeds gekker.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.