ANWB Rijopleiding start met rijlessen in elektrische lesauto’s

Driekwart van de ANWB Rijscholen starten nog dit jaar met rijles in een elektrische lesauto. De lessen vinden plaats in een Volkswagen ID.3 1ST Edition. De opleider zegt met de elektrische lessen tegemoet te komen aan de wens van jongeren. 

Jongeren maken zich zorgen over het klimaat en de CO2-uitstoot, ze proberen hun eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. “ANWB Rijopleiding wil jongeren daarin ondersteunen door elektrische rijlessen aan te bieden”, laat de opleider met een persbericht weten. Het rijden in een elektrische auto bespaart 35 procent CO2-uitstoot ten opzichte van een vergelijkbare benzineauto, rekent de ANWB voor.

Driekwart van de ANWB-rijscholen starten dit jaar nog met rijles in een elektrische lesauto. De andere rijscholen moeten op termijn volgen. ANWB wordt daarmee de grootste aanbieder van elektrisch lessen. Uiteindelijk moeten alle automaat lesauto’s worden vervangen voor elektrische auto’s.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.