praktijkexamen, bromfiets, CBR, brommerexamen

Ook brommer- en motorrijles niet toegestaan in harde lockdown

Alle rijlessen worden stilgelegd, ook de motor- en brommerrijlessen zijn tot en met 19 januari niet meer toegestaan. Voor de sector geldt een beroepsverbod, dus alle rijscholen moeten dicht. Het CBR is eveneens tot en met 19 januari gesloten. 

Nederland zit in een harde lockdown en niet in een intelligente lockdown, zoals in het voorjaar. Toentertijd werd besloten dat brommer- en motorrijlessen niet onder de contactberoepen vallen en doorgang mochten vinden. Nu met de harde lockdown is er een beroepsverbod afgekondigd. Dat houdt in dat alle soorten rijles tot en met 19 januari verboden zijn. Dit is bedoeld om het aantal contacten en reisbewegingen tot een minimum te beperken. Dat bevestigen onder meer CBR, Bovag en de KNMW tegenover RijschoolPro. Overigens zijn we nog in afwachting van een officiële reactie van het ministerie van IenW.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Ook brommer- en motorrijles niet toegestaan in harde lockdown”

Rij Baas|15.12.20|10:50

Krijgen we wel weer tozo voor die 5 weken?

mark van E|15.12.20|16:51

@Rij Baas:

Mits je voldoet aan de gestelde eisen wel. Heb je bv een partner die meer verdient dan 1500 euro gaat het al niet meer op

Remco Timmer|15.12.20|18:12

CBR, Bovag en de KNMV verklaarden dat de vorige keer ook. Uiteindelijk bleek dat motorrijles geen contactberoep was en gewoon mocht. De berichtgeving spreekt elkaar weer tegen. Waar kunnen we de wettekst of ministeriele regeling vinden?

Rij Baas|15.12.20|18:47

Dat verdiend ze natuurlijk makkelijk. En mijn vaste bedrijfslasten mag ik er zeker niet vanaf trekken. Ik vraag het aan en hoor het wel. Want die vaste lasten vergoeding krijg ik sowieso niet.

Marrivez|17.12.20|22:43

Hoe zit het met leerlingen waarvan hun ouder een rijinstructeur is? Waarom zouden de lessen niet door kunnen gaan als zij uit hetzelfde huishouden komen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.