Rijscholen in België mogen weer open

Wikimedia

Vanaf vandaag mogen rijscholen in België de deuren weer openen en worden alle lessen en examens weer hervat. Dit is de enige versoepeling van de coronamaatregelen die afgelopen vrijdag werd aangekondigd.

De herstart van de rijlessen is volgens verschillende ministers van Mobiliteit nodig vanwege economische redenen. Zo is er druk op de logistieke keten ontstaan vanwege een gebrek aan professionele chauffeurs. Ook kan het gebrek aan een rijbewijs voor bepaalde beroepen een reden zijn om iemand niet aan te nemen.

De beslissing van het Overlegcomité van de Belgische regering wekt veel negatieve reacties op. Er wordt vooral veel onbegrip getoond over de voorrang van de rijscholen boven andere contactberoepen, zoals kappers. Ook rijinstructeurs trekken de veiligheid van het lesgeven in twijfel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.