Hofvijver Den Haag. foto Flickr/Alias 0591

Lockdown wordt verlengd: rijscholen definitief drie weken langer dicht

De huidige lockdown zal met drie weken verlengd worden tot in elk geval dinsdag 9 februari. Zowel rijscholen als het CBR blijven gesloten.

De effecten van de strenge lockdown, die geldt sinds december, zijn al voorzichtig zichtbaar door het afgenomen aantal besmettingen. Toch heeft het kabinet besloten de maatregelen met drie weken te verlengen. ‘Cijfers dalen niet snel genoeg en we hebben inmiddels te maken met de dreiging van de Britse coronavariant’, vertelt premier Mark Rutte.

Het kabinet geeft aan ondernemers door de verlengde lockdown te willen slepen door midden van een aanvullend economisch steunpakket. Momenteel wordt er nog overlegd over de inhoud van deze steunmaatregelen.

CBR

Het CBR bereidde zich vorige week al voor op de eventuele verlengde lockdown. In het reserveringssysteem is de maand april gereserveerd voor examens die in de komende maand zijn uitgesteld.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

12 reacties op “Lockdown wordt verlengd: rijscholen definitief drie weken langer dicht”

A.b|12.01.21|20:20

Men denkt alleen aan harde lockdown maar niet aan financiële gevolgen.

A.b|12.01.21|21:08

Waarom komen ze ons niet tegemoet? Denk aan kwijtschelding BTW, wegenbelasting of iets anders, geeft wat opluchting. Vind het verschrikkelijk dat wij in deze moeilijke tijden BTW en wegenbelasting aan de overheid moeten betalen.

Kees Nas|12.01.21|22:26

Sterker nog A.B. We mogen niet werken maar een bijstandsuitkering krijg ik ook niet eens omdat mijn vrouw genoeg verdiend (dat vinden ze bij de gemeente). Die steunmaatregelingen voor onkosten werd per kwartaal gerekend dus het laatste kwartaal kreeg je die steun niet. Gelukkig nu de lockdown verlengd wordt gaan we maar eens proberen voor het eerste kwartaal wat onkostenvergoeding te krijgen.
Iets is beter dan niets
Wordt vervolgd

A.b|12.01.21|22:57

Verschrikkelijk!

Ik hoop op iets. Uitstel vragen van betalingen heb ik niet zoveel aan … want dan stapelen de problemen en schulden zich alleen maar op.

Mart Kuiper|13.01.21|12:39

Steunmaatregelen gaat echt niet meer zo soepel als bij de 1e lock-down. Probeer nu maar eens door alle voorwaarden, eisen en formulieren heen te worstelen. Maar het is een pleister op de wonde als je het al krijgt. Grootste zorg is wat dit met de economie als geheel doet. En wat te denken van nieuwe leerlingen die horen dat wachttijden voor examens enorm zijn en als ze nu starten misschien dit jaar niet eens hun rijbewijs hebben. Hoeveel klanten zal dit niet afschrikken om überhaupt te beginnen.

James Dean De Jong|13.01.21|15:31

Ik had ondertussen mijn examen kunnen doen. Mijn theorie loopt af begin mei.lessen kon ik niet. Steeds wordt alles opgeschoven en degenen die dan kunnen testen komen eerst. Het begon met lockdown tot 19 januari. De boel werd opgerekt naar 30 april, waardoor uitslagen geldig blijven tot in september. Nu is de boel verder gesloten tot in februari. Daarmee worden ook het inhalen verder opgeschoven. Zodoende blijft er voor mij geen tijd over nog te lessen. Mijn theorie moet ook langer geldig zijn.

Yusuf Sahin|13.01.21|19:36

Kabinet moet aftreden! Alles kosten gaan door maar 0 euro vergoeding en KLM? 4.5 miljard effe overmaken. Kleine jongens mogen dood grote jongens moeten voortbestaan. Wat moeten wij eten? Hoe moeten we hypotheek betalen? 2 maanden geen werk 0 euro vergoeding helemaal niks. Hoe moet ik al die kosten uithoesten? We moeten op opstand komen!!! Er zijn 15000 rijscholen 250 milj euro betekend 16 duizend euro per rijschool noem maar op hoeveel kleine ondernemers je kan helpen met 4.5 miljard mafkezen

Roy Zitter|14.01.21|13:37

Steunmaatregelen zijn een doekje voor het bloeden. Je komt toch nergens voor in aanmerking. En wee je gebeente als je zoals ik een AOW geniet. Ze spreken over coulance in de politiek. Een lachertje!
Ik en misschien vele anderen willen met heel veel pijn in het hart op een fijn manier de branche verlaten. Heb het IBKI gevraagd of een coulance mogelijkheid in het leven geroepen kan worden. Nee, je zal het certificaat weer voor 5 jaar moeten verlengen. Dat was niet de bedoeling.

Karel Rozendale|14.01.21|14:46

We zullen het toch met ons allen moeten oplossen en de één voelt hierbij meer pijn dan de ander. Dat betekent ook dat we elkaar moeten ondersteunen en in crisistijd kan de pijn helaas nooit evenredig worden verdeeld.
Elke crisis dwingt ook altijd een verandering af en wanneer we ons goed aanpassen aan deze crisis, komen wij hier ook wel doorheen. Nu staat elke rijschool wel op zichzelf, maar als branche staan we niet alleen. Blijf daarom positief en wees creatief.

Karel Rozendale|14.01.21|14:53

We zullen het toch met ons allen moeten oplossen en de één voelt hierbij meer pijn dan de ander. Dat betekent ook dat we elkaar moeten ondersteunen en in crisistijd kan de pijn helaas nooit evenredig worden verdeeld.
Elke crisis dwingt ook altijd een verandering af en wanneer we ons goed aanpassen aan deze crisis, komen wij hier ook wel doorheen. Nu staat elke rijschool wel op zichzelf, maar als branche staan we niet alleen. Onze branche is maatschappelijk van groot belang, dus moed houden.

Rij Baas|18.01.21|18:28

Waar waren jullie dan gisteren @museumplein? Ik stond er mooi

A.b|18.01.21|23:00

Baas,

Dan kan je lang wachten! Daarom blijft men ons pesten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.