Smartphone. foto Pixabay/Pexels

Ruim 60 procent van de rijinstructeurs hield contact met leerlingen tijdens lockdown

Smartphone. foto Pixabay/Pexels

Meer dan de helft van de rijinstructeurs heeft tijdens de lockdown contact gehouden met de leerlingen. Dat contact ging van cadeautjes rondbrengen tot kaartjes op de bus doen en appcontact over de lockdown. 

Rijinstructeurs zaten haast drie maanden verplicht thuis. RijschoolPro onderzocht of zij in deze tijd nog contact hadden met de leerlingen en kreeg van ongeveer 350 instructeurs een antwoord. Ook kwamen er wat leuke initiatieven naar boven waaruit bleek dat er wat creatievelingen flink aan de slag zijn gegaan.

Langs de deur

Van lieve kaartjes tot pakketjes met Autodrop of een muts met eigen logo, een aantal instructeurs stapte de auto in en reed langs de leerlingen om een cadeautje te brengen. “Dit werd door leerlingen en ouders erg gewaardeerd”, meldt Rijschool Jacob Raap. Ook Autorijschool New Drivers ging de deuren langs: “Ze waren niet allemaal thuis, maar dat was gelijk een mooie gelegenheid om even met de ouders, die vaak wel thuis waren, bij te praten.”

Autorijschool Désirée Schattefor heeft leerlingen een kaart gestuurd en Peggy Boogaarts van Autorijschool Europa heeft, naast een kerstkaartje, een gratis praktijkboekje in de brievenbus gedaan. Rijschool Joël en Rijschool Kees ten Broek hebben een ‘we-zijn-je-niet-vergetenpresentje’ gebracht. Ook sturen ze updates over de lockdown via Whatsapp. 

Zes rijscholen deelden een foto van cadeautjes die ze hebben rondgebracht:

Autorijschool Be Free, Rijschool Jacob Raap, Rijschool Fryslân, Michael Coenen Rijschool, Autorijschool de Tree en Autorijschool New Drivers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “Ruim 60 procent van de rijinstructeurs hield contact met leerlingen tijdens lockdown”

Mart Kuiper|02.03.21|13:12

En hoeveel leerlingen hebben de rijschool een hart onder de riem gestoken, sterkte gewenst of succes met de klus die voor ons ligt??? Was ook wel eens fijn geweest. Maar het scheelt weer dat we straks als de lessen weer van start gaan het begrip “eenrichtingsverkeer” niet hoeven uit te leggen.

Myron Peters|22.04.21|11:55

Mart Kuiper, leerlingen tussen 17-20 jaar kun je niet verwijten dat ze op die leeftijd nog niet bezig zijn met wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming of voor jouw vak als rij-instructeur. Totaal misplaatste opmerking wat mij betreft. Geeft als instructeur in deze situatie juist het goede voorbeeld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.