Theorie-examens noodzakelijk voor beroep of bedrijf 16 maart weer van start

CBR, theorie, foto van Promedia

Er mogen weer theorie-examens en -lessen worden georganiseerd voor mensen die dit nodig hebben voor het uitoefenen van hun beroep of voor hun bedrijf. Hieronder vallen ook examens bij het IBKI en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ bij het CBR. Deze versoepeling gaat van kracht op 16 maart. Dit werd maandag bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

Op locatie mogen weer theorie-examens en -lessen worden gegeven gericht op het besturen of onderhouden van een vervoersmiddel. Dit geldt alleen voor mensen die dit nodig hebben voor hun beroep, zoals het beroep van rijinstructeur, keurmeester voor de periodieke keuring van motorrijtuigen, tachograaftechnicus of LPG-technicus. Ook mensen die een educatieve maatregel opgelegd kregen om hun rijgedrag te verbeteren, kunnen weer theorie-examen doen. Dit meldt de Rijksoverheid.

Bij het CBR zijn bij het inplannen van theorie-examens voor het beroepsvervoer als eerste de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen niet kon doorgaan tijdens de lockdown. Hiervoor heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Alles kan zonder dubbele kosten worden ingehaald. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen gereserveerd worden voor de periode vanaf juni.

Het CBR verwacht voor 30 maart geen versoepelingen voor de theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Theorie-examens noodzakelijk voor beroep of bedrijf 16 maart weer van start”

Mart Kuiper|09.03.21|14:15

Los van wat er wel en niet mag, is dit natuurlijk nauwelijks aan de gemiddelde leerling nog uit te leggen. Het stuwmeer van theorie examens hoopt zich nog verder op en ik denk dat we allemaal wel weten wat er gaat gebeuren als dat weer gaat lopen. Dan stroomt het richting de praktijkexamens nog meer door en zijn de wachttijden van dit moment ook niet meer vol te houden.
Wij merken al dat nieuwe kandidaten afhaken als we ze het eerlijke verhaal vertellen wat hen te wachten staat.

Mart Kuiper|09.03.21|14:19

Misschien ligt het voor de B iets anders maar als motorrijschool moeten wij mensen nu vertellen dat theorie voorlopig nog niet wordt afgenomen en een wachttijd van 4,5 maand heeft, AVB examens nog helemaal niet te krijgen zijn dus wat daar de wachttijden van worden…?? En pas als je dat achter de rug hebt komt het AVD om de hoek kijken met (nu nog) 4 maanden wachttijd (maar we weten natuurlijk dat dit verder gaat uitlopen.)

Mart Kuiper|09.03.21|14:22

Kandidaten die nu in het voorjaar willen starten met het idee in de zomer lekker zelf te kunnen rijden komen bedrogen uit. Teleurgesteld zijn er al mensen afgehaakt, of wachten af hoe alles gaat lopen (die zie je waarschijnlijk dus ook niet meer terug.) Natuurlijk naïef van mensen om nu te denken dat ze wel even snel het rijbewijs kunnen halen maar helaas is dat nog steeds het idee bij velen. Dacht dat vorig jaar een rot jaar was maar deze kan nog wel eens veel vervelender gaan worden voor ons.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.