Ex-rijinstructeur veroordeeld tot taakstraf wegens verduistering van lesgeld

rechter, rechtspraak, foto van Pixabay

Een 51-jarige voormalig rijinstructeur uit Leek heeft 2.600 euro van zijn werkgever, een rijschool in Winschoten, achterover gedrukt. Hiervoor is hij veroordeeld tot 120 uur taakstraf waarvan veertig uur voorwaardelijk. De man is op staande voet ontslagen. 

RTV Noord vermeldt dat de voormalige rijinstructeur zijn leerlingen contant liet betalen voor de rijlessen. Toen de rijschool de leerlingen en ouders wees op onbetaalde facturen ontstond er verwarring. Zij hadden de instructeur namelijk al betaald.

De werkgever confronteerde de 51-jarige Leekster met het verdwenen geld, waarop de man schoorvoetend toegaf. Hij werd op staande voet ontslagen.

Schulden

De man was zelf niet aanwezig tijdens de rechtszitting vanwege verkoudheidsklachten, maar zijn raadsman liet weten dat de man de intentie had het lesgeld op een later tijdstip terug te betalen. Maar de ex-rijinstructeur was steeds dieper in de schulden beland, waardoor hij geen andere uitweg zag.

De 51-jarige staat ondertussen onder bewind en woont begeleid om zijn leven en financiën weer op de rit te krijgen. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan leerlingen en ouders. Dat tekent de rechtbankverslaggever van RTV Noord op.

Rechter

De rechter heeft besloten tot een taakstraf, maar is niet gerust op de situatie, omdat de man eerder de fout in is gegaan. In 2007 is hij veroordeeld wegens een soortgelijk misdrijf. Daarom heeft de rechter besloten tot een taakstraf met voorwaardelijk deel om de man ervan te weerhouden opnieuw de fout in te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.