foto Politie Antwerpen Belgie

Antwerpse politie sluit twee rijscholen wegens frauderen van theorie-examens

Politie Antwerpen heeft vier personen gearresteerd en twee rijscholen gesloten wegens fraude. De politie voerde huiszoekingen uit, nadat zij in februari werden getipt dat een rijschool de mogelijkheid bood om te frauderen tijdens het theorie-examen. Tijdens de huiszoekingen werden onder meer 15.000 euro cash en verborgen camera’s ingenomen. De verdachten verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter.

De verdachte rijscholen worden schuldig bevonden aan het frauderen tijdens theorie-examens. Een kandidaat kon voor 1.000 tot 1.500 euro gegarandeerd slagen. Ze werden naar het examen gestuurd met een pet of ander kledingstuk waarin een camera verstopt zat en kregen een oortje in waar de fraudeurs de goede antwoorden in fluisterden.

Huiszoekingen

Een wijkteam van de Belgische stad verzamelde genoeg bewijsmateriaal om, in opdracht van de onderzoeksrechter, huiszoekingen uit te voeren bij vijf verdachten. Ze kregen hierbij hulp van een arrestatie-eenheid en het hondenteam. Tijdens de huiszoekingen is meer dan 15.000 euro cash, veertien mobiele telefoons, tien laptops, zes computers en elf kledingstukken in beslag genomen. Dat meldt politie Antwerpen.

Ook werden er drie vrouwen en een man aangehouden tijdens de huiszoeking. Twee van hen waren zaakvoeders en twee medewerkers van de rijscholen. De verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.