Rijschoolbranche ziet tijdens corona juist toename van aantal ondernemers

Een turbulent jaar om een rijschool te beginnen. Toch waren er vele rijinstructeurs die de sprong waagden. Tijdens de coronacrisis zijn er maar liefst tegen de zeshonderd rijscholen opgestart. Dat zijn er bijna honderd meer dan het aantal ondernemers dat besloot ermee te stoppen. Tussen 1 maart 2020 en 1 maart 2021 hebben alleen al in Zuid-Holland 168 eenmanszaken zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoewel vele rijinstructeurs de deuren sloten tijdens de coronacrisis, is het opvallend dat er bij de KvK nu meer rijscholen staan ingeschreven dan aan het begin van de coronacrisis. Op 1 maart 2020 stond de teller van het aantal ingeschreven rijscholen op 8.796. Een jaar later, het begin van deze maand, stond de teller op 8.942 rijscholen. Hoewel tegen de vijfhonderd rijscholen de deuren sloten, zijn er nagenoeg honderd meer rijscholen geopend.

Van de in totaal 597 nieuwe rijscholen die tussen 1 maart 2020 en 1 maart 2021 zijn gestart, is maar liefst 90 procent een eenmanszaak. De meeste nieuwe rijinstructeurs zijn gevestigd in Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. RijschoolPro vroeg de statistieken op bij de Kamer van Koophandel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.