Fietser raakt gewond door botsing op stilstaande lesauto

foto bij artikel: E-bike breekt door midden door klap op stilstaande lesauto. Van rijschool Benny van Dijk

Dinsdagochtend raakte een fietser gewond doordat hij op de achterkant klapte van een stilstaande lesauto. Hierdoor klapte zijn e-bike volledig doormidden. De rijschooleigenaar uit Twente stond stil om iets uit te leggen aan de leerling. “Het was een enorme klap, net alsof er een auto op ons knalde.” Door het ongeval is de achterruit van de lesauto gesneuveld en een deel van het dakbord afgebroken.

De rij-instructeur en net begonnen leerling waren flink geschrokken. Ze stonden even stil aan de kant van de weg voor uitleg, toen ze een klap hoorden. “Een jongen op een e-bike botste met volle vaart op de lesauto. De klap klonk zo hard, waardoor ik meteen keek of ik een auto zag. Toen zag ik een fiets op de grond liggen”, vertelt de Twentenaar nog vol sensatie aan RijschoolPro. De fietser is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De instructeur en de leerling zijn ongedeerd gebleven.

De rijschooleigenaar was net bezig met het uittekenen van een verkeerssituatie, waardoor ze de fietser niet aan zagen komen. “De leerling was net begonnen met rijlessen. Daarnaast zat ze al wat onzeker in de auto, dus ze was erg geschrokken.”

Schade

Door de klap op de achterkant van de auto, brak de elektrische fiets precies doormidden. “Het zijn mooie dingen om op te fietsen, maar rotdingen in het verkeer,” aldus de rij-instructeur. De lesauto is zonder achterruit en met gebroken dakbord naar de reparateur gebracht.

De rijschoolhouder heeft al eerder ongelukken gehad, maar nog niet een waarvan hij zelf de schuldige was. “Alle keren dat ik een aanrijding had met de lesauto, was het van achteren. Doordat iemand aan het appen was, bijvoorbeeld.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.