Arno Smits benoemd tot voorzitter Bovag Rijscholen

Arno Smits, voorzitter Bovag

De leden van Bovag Rijscholen hebben donderdag tijdens de online algemene ledenvergadering Arno Smits uit Oss gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Frank Hoornenborg op die na twee termijnen de voorzittershamer doorgeeft. Ook werd bekend dat per 1 april een nieuwe branchemanager aantreedt. Hannie Tak zal het stokje overnemen van Jurriën Kamst.

De 55-jarige Arno Smits, sinds 1990 eigenaar van een rijschool en voormalig Bovag-bestuurslid, stoelt zijn voorzitterschap voornamelijk op twee pijlers: “Goed ondernemerschap en verkeersveiligheid zijn mijn speerpunten voor de branche. De rijscholen moeten er qua waardering en aanzien op vooruit gaan, maar we gaan vooral ook inzetten op hun bijdrage voor de taak waarvoor deze branche ooit bedoeld was: verkeersveiligheid.”

Commissie Roemer

Volgens Smits sluiten deze uitgangspunten perfect aan bij de gedachte van de commissie Roemer. “Bij mij loopt verkeersveiligheid in elk geval als een rode draad door mijn leven en door mijn bedrijf. Ik zie het als mijn maatschappelijke opdracht om richting de politiek en andere belanghebbenden op dit vlak het voortouw te nemen. Maar laten we niet vergeten dat de waan van de dag helaas vereist dat we alle zeilen bij moeten zetten om de coronacrisis en de extreme gevolgen daarvan voor de rijscholen het hoofd te bieden”, aldus Smits.

Nieuwe branchemanager

Tegelijk met het aantreden van Smits als nieuwe voorzitter, maakte Bovag bekend dat Hannie Tak per 1 april branchemanager van Bovag Rijscholen wordt. Zij volgt Jurriën Kamst op die afgelopen jaar de functie ad interim bekleedde. De 60-jarige Tak is al sinds 2006 in dienst bij Bovag als projectleider en onlangs nog als branchemanager van de afdeling Revisiebedrijven. Voor de rijscholen is zij geen onbekende, aangezien ze in 2013 het project leidde voor de toekenning van Europese subsidies voor WRM-bijscholing. Tak is de voorbije weken al ingewerkt door haar voorganger en bereidde onder andere de benoeming van de nieuwe voorzitter Arno Smits voor. “Hij is heel betrokken bij de branche. Ik kijk ernaar uit om samen met hem, het bestuur en alle leden de branche door de coronacrisis heen te loodsen en naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen,” vertelt Tak.

Hannie Tak, nieuwe branchemanager Bovag Rijscholen

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Arno Smits benoemd tot voorzitter Bovag Rijscholen”

Youran van Ark|12.04.21|19:36

Komt die functie elke 6 maanden vrij ofzo?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.