Rijexamen

CBR telt sinds herstart een gemiddeld slagingspercentage van 54 procent

Instructiekaart, rijexamen, lesauto, rijles,

Het CBR telt na vier weken examens een gemiddeld slagingspercentage van 54 procent. Vanwege het kleine aantal examens is dit percentage volgens het examencentrum nog niet representatief. Het doel van het CBR is om eind mei het slagingspercentage te hebben verhoogd van 50 naar 54 procent.

Er zijn tot nu toe 67.000 examens afgenomen, waarvan 37.000 praktijkexamens en toetsen voor de auto. Dit groeit wekelijks omdat kandidaten eerst rijlessen nodig hebben. In de eerste week waren er 6.000 examens aangemeld en in de afgelopen week is dit gestegen tot 11.000 examens. Het CBR geeft aan vanaf 10 april volle roosters te hebben en te gaan overwerken.

Verhoging slagingspercentage

Om de uitgestelde examens van de lockdown in te halen, wil het CBR dat het slagingspercentage omhoog gaat. Één procentpunt maakt een verschil van 8.000 herexamens minder. Het doel is om eind mei 2021 een slagingspercentage te behalen van 54 procent. Het examencentrum hoopt dat de huidige trend doorzet en leerlingen beter voorbereid op examen komen. Dit zou namelijk betekenen dat het afschaffen van de tussentijdse toets en het faalangstexamen voorlopig uitblijft.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.