CBR zet extra plekken in voor het inhalen van theorie-examens

CBR, foto van Promedia

Het CBR is de komende weken vaker op zaterdagen en in de avond open voor het inhalen van theorie-examens. Vanaf woensdag 28 april gaan de theorie-examens weer door voor auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Daarbij geeft CBR voorrang aan de kandidaten van wie het theorie-examen door de lockdown niet doorging.

Voor de inhaalexamens houdt CBR tot en met juli plekken vrij. Om deze kandidaten zo goed mogelijk te helpen, zet het CBR in de komende weken stap voor stap extra openingsdagen in met daarbij zaterdagen en avonden.

Het vergroten van het aantal examenplekken maakt het ook mogelijk om een al gereserveerd examen te verplaatsen naar een eerder of later moment. Normaal kunnen kandidaten een theorie-examen één keer verplaatsen. Nu kan dat vijf keer.

Het verplaatsen naar een later moment kan normaal tot een week voor het examen. Tot en met 15 mei kan dit nog tot een dag voor je examen.

Nieuw theorie-examen

Het reserveren van een nieuw theorie-examen kan vanaf augustus. Ook hiervoor komen extra plekken beschikbaar. Verder kan het soms gebeuren dat er voor nieuwe examens al vóór 1 augustus een plekje vrijkomt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.