Bruseco start met de eerste masteropleiding voor directiechauffeurs

Opleidingsinstituut Bruseco is gestart met een masteropleiding voor directiechauffeurs. Sinds 1 mei worden kandidaten breed opgeleid en getraind in het gebruik van de huidige technieken binnen het hoogwaardig personenvervoer, waardoor zij direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Als startsein voor de opleiding kreeg Bruseco een nieuw lesvoertuig overhandigd: een elektrische limousine van BMW.

De overhandiging van het nieuwe instructievoertuig, een BMW 745 E door Corné Bos van EKRIS aan Paul Brussaard, eigenaar van Bruseco, was het startpunt voor de nieuwe opleiding. De keuze voor deze toplimousine van BMW was snel gemaakt. “Een excellente directiechauffeur rijdt immers in een echt directievoertuig”, aldus Brussaard.

De BMW 745E wordt iedere twee jaar vervangen, zodat er altijd gereden wordt in een voertuig dat is voorzien van de nieuwste technieken. “Iedere chauffeur die bij Bruseco is opgeleid kan hier bewust mee omgaan. Hoe werken deze hybride voertuigen? Hoe ga ik om met de actieve en passieve veiligheidssystemen? Hoe gedraagt dit voertuig zich in noodsituaties? Bij Bruseco wordt je hierin Master, een meester. Als opleider voor ‘Professionals achter het stuur’ zijn we het min of meer verplicht om de opleiding op deze wijze te organiseren. Zo zorgen wij dat de Bruseco opgeleide directiechauffeur een meerwaarde biedt aan zijn of haar werkgever”, vertelt Brussaard.

Master Privéchauffeur

Een aparte discipline wordt de Master Privéchauffeur opleiding. Het vak privéchauffeur wijkt op een aantal disciplines af van het vak directiechauffeur, waardoor nu ook deze discipline kan worden getraind (hostmanship/butler). Een privéchauffeur werkt in de privésfeer van de opdrachtgever. Dat vraagt om extra vaardigheden en garanties. Bruseco verwacht deze opleiding na de zomer aan te bieden.

Startsein

“Het was een markante en bijzondere dag, deze 1 mei 2021.” De oprichter van Bruseco, Paul Brussaard was op dat moment exact 31 jaar geleden begonnen met zijn eerste onderneming Brussaard Chauffeursdiensten. Deze organisatie heeft meer dan 4.500 opdrachtgevers voorzien van directiechauffeurs en privéchauffeurs, waaronder vele ambassadeurs, DGA’s, Raden van Bestuur, directeuren, adviseurs, advocaten en accountants, ex-ministers, minister-presidenten, overheidsfunctionarissen, politiefunctionarissen en ondernemers. Er is meerdere keren voor diverse presidenten zoals Obama gewerkt, de Europese Commissie, koningshuizen en vele andere cliënten die voor honderd procent moeten kunnen vertrouwen op hun chauffeur.

Bruseco

Bruseco is het eerste opleidingsinstituut dat een Masteropleiding voor directiechauffeurs en privéchauffeurs aanbiedt. Directiechauffeurs die de CCV-D of DEKRA-certificering al hebben behaald, kunnen eenvoudig en betaalbaar het certificaat upgraden naar het International Executive Chauffeur (IEC) of Veiligheidschauffeur certificaat. Het maakt dan niet uit waar het CCV-D certificaat is behaald. Dat is goed nieuws voor de directiechauffeur die elders een CCV-D opleiding heeft gevolgd en zich graag verder wil ontwikkelen.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.