CBR geeft plekken voor inhalen theorie-examen vrij voor alle kandidaten

CBR, theorie, foto van Promedia

Niet alle plekken voor inhaalexamens worden gebruikt. Daarom start het CBR vanaf 20 mei met het vrijgeven van deze examenplekken voor álle kandidaten.

Nu weer alle theorie-examens mogelijk zijn, ziet het CBR dat 92 procent van alle geannuleerde lockdownexamens  opnieuw zijn ingepland. Ook is te zien dat niet alle plekken voor inhaalexamens worden gebruikt. De plekken zouden tot juni vastgehouden worden voor wie in wil halen, maar het CBR gaat vanaf 20 mei stapsgewijs de plaatsen vrijgeven voor alle kandidaten – dus ook voor nieuwe.

Inhaalexamen

Kandidaten die hun inhaalexamen al hebben gepland en eerder op examen willen, kunnen via Mijn CBR of via de opleider het examen vervroegen. Een gereserveerd theorie-examen is tijdelijk vijf keer verplaatsen. Het verplaatsen van een examen naar een later moment kan tot en met 15 mei nog tot een dag voor het examen, daarna kan dit tot een week voor het examen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “CBR geeft plekken voor inhalen theorie-examen vrij voor alle kandidaten”

Jacqueline Lagerveld|13.05.21|12:00

Ik heb een hele andere kwestie mijn zoon 18 is gediagnosticeerd met ADHD en PDDnos. Hij heeft zijn theorie en tussentijdse toets gehaald is onbeperkt goed gekeurd door de psychiater.Maar moet nu alsnog een rijtest doen.Heb je alleen ADHD dan geen rijtest,maar heb je PDDnos dus nog wel.Iemand die PDDnos heeft werkt keurig de regeltjes af is heel gestructueerd in zijn handelingen waarom dan een rijtest.
De kosten €250. Niet eerlijk 15 juli rijtest en dan pas aanvragen examen volgende lockdown?

Mart Kuiper|16.05.21|11:49

Keuring door een arts/psychiater is slechts een vaststelling van de medische situatie van een leerling. Of iemand vervolgens rijgeschikt verklaard kan worden is aan de medisch adviseur van het CBR die het medische aspect moet afwegen tov de rijvaardigheid. Daar kan en mag een keuringsarts ook helemaal geen uitspraak over doen. Een rijtest bij het CBR is overigens GRATIS dus kennelijk betaald u veel kosten aan de rijschool die lestijd en kosten van de auto doorberekend.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.