Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland?

Hoogeveen - Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? De zoektocht gaat weer van start! Het NK Veiligste Chauffeur 2021 gaat vandaag officieel van start. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de competitie en meteen onl...

Het NK Veiligste Chauffeur 2021 is officieel van start gegaan. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich inschrijven voor de competitie en meteen online aan de slag. De finale van het NK Veiligste Chauffeur vindt plaats op zaterdag 25 september op het TT Circuit van Assen.

Afgelopen jaar kon het NK Veiligste Chauffeur geen doorgang vinden door de coronapandemie. Dit jaar gaat het NK wel van start. Vanzelfsprekend zal de finale in Assen volledig ‘coronaproof’ worden georganiseerd.

Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK begint met een online fase met kennisvragen en reactietests. De beste 25 chauffeurs kwalificeren zich voor de finaledag. Op het TT Circuit in Assen strijden de finalisten om de titel door onder andere enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen.

Vorig jaar vielen in Nederland volgens het CBS 610 doden in het verkeer. Op de Europese wegen kwamen in 2020 18.800 mensen om het leven. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Een van de manieren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg is om meer bewustwording voor het onderwerp te creëren, onder andere met de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.