C rijbewijs

Twee leerlingen in de lesauto weer toegestaan en klassikale theorieles weer van start

Per 5 juni mogen er weer twee leerlingen in de lesauto en mogen ook de klassikale theorielessen weer van start. Dit besluit is onderdeel van de versoepelingen die het kabinet vrijdagavond bekendmaakte. Eerder stond stap drie van het openingsplan voor 9 juni op de agenda, echter zijn de versoepelingen vervroegd.

Mark Rutte en Hugo de Jonge kondigden vrijdag de volgende stap versoepelingen aan. De groepsgrootte is versoepeld en men mag per 5 juni vier mensen ontvangen in huis. Bij het uitbreiden van de groepsgrootte hoort tevens de versoepeling voor het aantal leerlingen dat de rij-instructeur in de lesauto mag hebben. Dit betekent dat een leerling tijdens de les weer een andere leerling thuis mag brengen. Dankzij deze versoepeling kunnen instructeurs de agenda weer vol plannen en kunnen er meer leerlingen terecht.

Ook mogen de klassikale theorielessen weer van start. Dit laat een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten aan RijschoolPro.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Twee leerlingen in de lesauto weer toegestaan en klassikale theorieles weer van start”

Kayleigh Dudink|30.05.21|22:35

Geld dit ook voor de praktijk examens, dat je eigen instructeur weer mee mag achterin?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.