IBKI: Opleiders mogen nog tot oktober door met online WRM-bijscholingen

Online, laptop, foto van Pexels

Het IBKI heeft de periode voor het geven van online theoretische bijscholingen verlengd. In plaats van 1 juli 2021 is de einddatum vastgesteld op 1 oktober. Hierbij blijven dezelfde richtlijnen gelden als voorheen.

Het IBKI had in principe 1 juli als einddatum vastgesteld voor de webinars, maar heeft dit nu verlengd tot 1 oktober 2021. Hierbij moeten opleiders ervoor blijven zorgen dat IBKI online mee kan kijken met de bijscholing. Dit kan bijvoorbeeld door een toegangscode te verstrekken. Daarnaast moet de aanbieder ervoor zorgen dat IBKI kan controleren of de cursisten de gehele webinar volgen of gevolgd hebben.

Vorig jaar maakten opleiders al bekend dat dat de online WRM-bijscholingen zo goed bevielen, dat ze hier ook mee door willen gaan zodra de klassikale opleidingen weer opstarten.

Verplichting

Om bevoegd rijinstructeur te blijven en de WRM-pas te verlengen, is het verplicht om iedere vijf jaar zes dagdelen bijscholing te volgen. Het IBKI houdt bij of aan die verplichting wordt voldaan. Tijdens de online les, ofwel de webinars, checkt het IBKI regelmatig in om te kijken hoe de les verloopt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.