Nederlander is zelfverzekerd over eigen stuurmanskunst

Rijden in een onbekende omgeving zorgt bij een op de vijf mensen voor zweethandjes achter het stuur. Het blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz Direct naar situaties waar automobilisten zenuwachtig van worden. De top vijf van situaties is een aanknopingspunt voor rijinstructeurs die zich met rijangst bezighouden. 

Opvallend is dat automobilisten ’m vooral knijpen bij alles wat nieuw is. Pak ’m beet 19 procent van de mensen wordt kriegelig van een onverwachte verkeerssituatie, gevolgd door rijden in een onbekende auto (12 procent) en rijden in het buitenland (9 procent). Een drukke omgeving, zoals een binnenstad, werkt daarnaast ook erg op de zenuwen (27 procent). Van de eigen stuurkunsten lijkt niemand in de war te raken, aangezien géén van de respondenten zegt zenuwachtig te worden van ‘een andere auto inhalen’.

Dit is de top 5 van situaties die automobilisten zenuwachtig maken:

  1. Slechte weersomstandigheden zoals regen of een laagstaande zon, (42 procent)
  2. Drukke omgeving, 27 procent
  3. Onbekende omgeving, 21 procent
  4. Moeilijke of onverwachte verkeerssituatie, 19 procent
  5. Fileparkeren, 17 procent

Ron Adams van Allianz Direct, geeft advies: “De zomervakantie begint dit weekend voor de regio noord en de verwachting is dat veel Nederlanders de auto verkiezen boven het vliegtuig, omdat ze dan minder afhankelijk zijn van wijzigende coronamaatregelen. Rijden in een drukke of onbekende omgeving kan spannend zijn. Een goede voorbereiding op de vakantierit helpt enorm bij het verloop van de reis. Check of alles in de auto goed werkt, rijd voorzichtig en houd afstand; zo houd je het ook in nieuwe omgevingen veilig op de weg.”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlander is zelfverzekerd over eigen stuurmanskunst | RijschoolPro

Nederlander is zelfverzekerd over eigen stuurmanskunst

Rijden in een onbekende omgeving zorgt bij een op de vijf mensen voor zweethandjes achter het stuur. Het blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz Direct naar situaties waar automobilisten zenuwachtig van worden. De top vijf van situaties is een aanknopingspunt voor rijinstructeurs die zich met rijangst bezighouden. 

Opvallend is dat automobilisten ’m vooral knijpen bij alles wat nieuw is. Pak ’m beet 19 procent van de mensen wordt kriegelig van een onverwachte verkeerssituatie, gevolgd door rijden in een onbekende auto (12 procent) en rijden in het buitenland (9 procent). Een drukke omgeving, zoals een binnenstad, werkt daarnaast ook erg op de zenuwen (27 procent). Van de eigen stuurkunsten lijkt niemand in de war te raken, aangezien géén van de respondenten zegt zenuwachtig te worden van ‘een andere auto inhalen’.

Dit is de top 5 van situaties die automobilisten zenuwachtig maken:

  1. Slechte weersomstandigheden zoals regen of een laagstaande zon, (42 procent)
  2. Drukke omgeving, 27 procent
  3. Onbekende omgeving, 21 procent
  4. Moeilijke of onverwachte verkeerssituatie, 19 procent
  5. Fileparkeren, 17 procent

Ron Adams van Allianz Direct, geeft advies: “De zomervakantie begint dit weekend voor de regio noord en de verwachting is dat veel Nederlanders de auto verkiezen boven het vliegtuig, omdat ze dan minder afhankelijk zijn van wijzigende coronamaatregelen. Rijden in een drukke of onbekende omgeving kan spannend zijn. Een goede voorbereiding op de vakantierit helpt enorm bij het verloop van de reis. Check of alles in de auto goed werkt, rijd voorzichtig en houd afstand; zo houd je het ook in nieuwe omgevingen veilig op de weg.”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.