Jongepier start met extra snelle instructeursopleiding

Simon Jongepier
De opleiding tot rijinstructeur duurt gemiddeld tussen de vijf en acht maanden. Opleider Jongepier wil dat versnellen en komt met een superspoed-opleiding waarbij kandidaten binnen drie maanden de papieren op zak kunnen hebben. 

De opleider Rijinstructeur by Jongepier start vanaf 11 oktober met de eerste ‘superspoed-opleiding rijinstructeur’. De opleiding duurt twee maanden (acht weken), in die tijd worden fase 1 en 2 van de opleiding gedaan. Daarna begint de stage. Met een goede examenplanning bij het IBKI kan de kandidaat binnen drie maanden de papieren voor rijinstructeur op zak hebben.

Het programma bestaat uit een dagopleiding, er is drie dagen per week les van 9.30 tot 16.00. Daarbij komt nog een pakket huiswerk waarmee de kandidaat 16 tot 24 uur per week bezig is.

De snelle opleiding is ontwikkeld op verzoek van een ‘groot aantal rijscholen’, schrijft Jongepier in de aankondiging. Doordat een kandidaat eerder klaar is, kunnen de werkzaamheden als instructeur ook eerder worden gestart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Jongepier start met extra snelle instructeursopleiding”

Bas Kroeze|23.09.21|16:50

Denk nu al dat de opleiding zwaar te wensen overlaat maar in het kader van verkeersveiligheid kunnen we vast en zeker de opleiding tot rijinstructeur nog wel eens veel korter maken……..
Laat me niet lachen we merken nu dat de beginnend instructeur zwaar tekort schiet maar ja……. nood breekt wet toch 😢

Mart Kuiper|23.09.21|19:40

Is de kip en het ei verhaal. Beginnend instructeurs zijn zelden klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Daar komt straks het UWV verhaal ook weer bij. Anderzijds waar halen wij als rijscholen genoeg instructeurs vandaan? Wachtlijsten, instructeurs die er mee zijn gestopt, de vergrijzing. Ik ben al 5-6 jaar bezig om geschikte A instructeurs te zoeken. Of ze voldoen niet omdat ze met een verkeerd idee aan dit beroep zijn begonnen of niet geschikt bleken, of ze zijn gewoon niet te vinden.

A.b|24.09.21|23:01

Mart,

Klopt wat je zegt. Goeie instructeurs zijn niet te vinden, komt voornamelijk door arbeidsvoorwaarden, lage loon, overuren, weekendwerk, avondwerk etc.

A.b|25.09.21|15:37

Mart,

Ik heb vroeger in loondienst gewerkt, lesauto mocht ik niet meenemen naar huis, naar leerlingen rijden is eigen tijd, 60 uur per week werken voor een hongerloon. Is hard werken aan het einde van de week helemaal gesloopt.

Mart Kuiper|26.09.21|19:12

Loondienst in onze branche is een lachertje en kan echt niet meer, zowel wat salaris als werkomstandigheden en werktijden betreft.
Met 36 uur freelance werk kun je er wel een goede boterham aan verdienen en bepaal je uiteindelijk je werktijden zelf. Heb de collega’s die al jaren voor een hongerloon de hele week als loonslaaf buffelen nooit begrepen, maar goed ieder z’n keuze natuurlijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.